Επιτρέπεται η χρήση της εικόνας ΜΟΝΟ με link στο blog μου

Γεια σας! Και ναι είναι το σβησμένο άρθρο, που αναφέρω εδώ! Ξέρω ότι άργησε άλλα ήταν πιο δύσκολο απ’ ότι περίμενα! 😐 Το μόνο θετικό 😀 είναι ότι ένα μέρος του άρθρου το είχα αποθηκευμένο στον Η/Υ με αυτό το tip.

Σήμερα θα σας προτείνω ένα βιβλίο που έχω διαβάσει και είναι από τα αγαπημένα μου! Ευχαριστώ πολύ την Χριστίνα Ρουμελιώτη που μου επέτρεψε να χρησιμοποιήσω την ιδέα της  δομής του άρθρου της (ΕΔΩ)


Το άρθρο περιέχει:

  1. Βασικές πληροφορίες για το βιβλίο
  2. Περίληψη-Υπόθεση
  3. Η γνώμη μου/Κριτική
  4. Μια βαθμολογία 

 

Βασικές πληροφορίες για το βιβλίο

Συγγραφέας: Πηνελόπη Σ. Δέλτα

Εικονογράφηση: Αγγελική Πιλάτη (στη σκληρόδετη έκδοση)

Είδος: Ιστορική μυθοπλασία

Θεματική Κατηγορία: Ιστορικό Μυθιστόρημα, Κλασική Λογοτεχνία

Ηλικία: 11+ 

Σελίδες: 526

ISBN: 9789605017484ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΥ - ΠΗΝΕΛΟΠΗ Σ. ΔΕΛΤΑ - Εκδόσεις Ψυχογιός

Υπόθεση

Το γνωστότερο ίσως ιστορικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα διαδραματίζεται στη βυζαντινή Μακεδονία, στην αυγή της 2ης χιλιετίας μ.Χ. Ο Βασίλειος Β΄ Βουλγαροκτόνος, Αυτοκράτορας της Κωνσταντινούπολης, και ο Σαμουήλ, Τσάρος των Βουλγάρων, είναι οι δύο πρωταγωνιστές ενός σκληρού και μακροχρόνιου πολέμου, χωρίς σαφή σύνορα μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών.
Όλα συνέχονται σε μια δραματική πλοκή, που συνδέεται με τους τρεις βασικούς χαρακτήρες: τους δυο φίλους, Μιχαήλ και Κωνσταντίνο, και τη “Βουβή Βουλγάρα” που έρχονται αντιμέτωποι με άκαρδα ηθικά διλήμματα, καθώς καλούνται να θυσιάσουν την προσωπική ευτυχία μπροστά στο χρέος τους έναντι της πατρίδας. Η φιλία του Μιχαήλ και του Κωνσταντίνου αλλά και η αγάπη τους για την πατρίδα, μέσα σε αυτό το σκηνικό, δεν μπορούν παρά να δοκιμαστούν…

Κατασκοπεία, προδοσία, ίντριγκες και συνωμοσίες, περιπέτειες, ανατροπές, μοιραίοι και παράφοροι έρωτες, πίστη σε ιδανικά και αίσθηση του καθήκοντος, δοσμένα με την ευαισθησία και τον λυρισμό της Δέλτα, δημιουργούν ένα κλασικό ιστορικό μυθιστόρημα που ανασυνθέτει με τρόπο γλαφυρό μια χρυσή εποχή του Βυζαντίου.

Υποσημείωση: Το προηγούμενο βιβλίο είναι το «Για την παρτίδα». Πολύ καλό βιβλίο και αυτό. Προσωπικά, προτιμώ «Τον καιρό του Βουλγαροκτόνου».


Η γνώμη μου/Κριτική

Το φανταστικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτας είναι το αγαπημένο μου, γιατί έχει απ’ όλα:  ιστορικά γεγονότα, κατασκοπευτικές περιπέτειες, έρωτα, αναγνωρίσεις χαμένων προσώπων. Παράλληλα, όμως, υπάρχουν ιδανικά που τοποθετούν τους ήρωες πέρα και πάνω από τα ανθρώπινα όρια: η φιλοπατρία, η έννοια της αυτοθυσίας, η φιλία κάνουν ξεχωριστούς τους χαρακτήρες του Μιχαήλ, του Κωνσταντίνου, της Βουλγάρας. Το μυθιστόρημα αυτό είναι ευκολοδιάβαστο και, όσο μεγαλύτερος είσαι τόσο περισσότερο μπορείς να εκτιμήσεις τους συμβολισμούς, τα ιστορικά γεγονότα και τις αξίες που κρύβονται πίσω από το μοναδικό μυθιστόρημα. 

Μια βαθμολογία 

⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐/⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

10/10


Αυτά από εμένα! Πείτε μου στα σχόλια πως σας φάνηκε το άρθρο, αν το έχετε διαβάσει ή αν θέλετε να το διαβάσετε! Επίσης, πώς πάνε οι διακοπές σας;😊 (Ελπίζω να κυλάνε χωρίς προβλήματα).

Bye bye! ❤

 

9 thoughts on “Τον καιρό του Βουλγαροκτόνου”
  1. Πολύ ωραίο άρθρο!!!!!!!!
    Το βιβλίο ειναι οντώς καταπληκτικό🥰🥰🥰🥰

  2. Πολύ ωραίο άρθρο ! Νομίζω θα μου αρέσει.. θα το αναζητήσω ..!

  3. Τέλειο άρθρο! Εμένα είναι το αγαπημένο μου βιβλίο(μαζί με μερικά ακομη😅) και παντα συγκινούμαι σε ένα συγκεκριμένο σημείο !Το έχω διαβάσει 2-3 φορές γιατί μου άρεσε πάρα πολύ και συμφωνώ 100% με την κριτική σου! Και το “Για την πατρίδα” είναι πολύ ωραίο αλλά αυτό μου άρεσε λίγο περισσότερο…

    1. Ευχαριστώ! Και εγώ 😥. Το έχω διαβάσει και το “Για την πατρίδα”, αλλά και εγώ προτιμώ την συνέχεια.

Leave a Reply