Γεια σας!  Σήμερα θα σας μιλήσω για μία εκπληκτική, διασκεδαστική και ψυχαγωγική σειρά, που σας προτείνω να δείτε! Τα επεισόδιά της είναι αναρτημένα στο YouTube!

Το Ευτυχισμένοι Μαζί είναι ελληνική κωμική τηλεοπτική σειρά, παραγωγής 2007-2009, που δημιουργήθηκε από τη Ρένα Ρίγγα και προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel από τις 5 Οκτωβρίου του 2007 μέχρι τις 7 Οκτωβρίου του 2009. Το σενάριο της σειράς βασίζεται σε αυτό της ισπανικής οικογενειακής κωμωδίας Los Serrano που δημιούργησαν οι Daniel Écija και Álex Pina και προβλήθηκε από το 2003 μέχρι το 2008 από το τηλεοπτικό δίκτυο Telecinco. Τη σκηνοθεσία της σειράς επιμελήθηκε ο Ανδρέας Μορφονιός.

ΠΛΟΚΗ: Η σειρά ξεκινάει με τον εφηβικό έρωτα του Διονύση και της Ελένης. Όταν εκείνη φεύγει στη Θεσσαλονίκη για σπουδές, οι δρόμοι τους χωρίζουν. Έπειτα από τυχαία συνάντησή τους, ύστερα από αρκετά χρόνια, το αίσθημα αναζωπυρώνεται και αποφασίζουν, αυτή τη φορά, να παντρευτούν. Ο Διονύσης, χήρος με τρία αγόρια και η Ελένη, διαζευγμένη με δύο κορίτσια ζουν πλέον στο ίδιο σπίτι. Όμως, τα προβλήματα στη συμβίωση δεν αργούν να φανούν. Οι δυο τους, επιδίδονται σε έναν συνεχή αγώνα για να μετριάσουν τις αντιδράσεις των παιδιών τους, να τα συμφιλιώσουν, αλλά ταυτόχρονα να διατηρήσουν και τις σωστές αποστάσεις ανάμεσά τους. Συγγενείς και φίλοι, δε διστάζουν να επεμβαίνουν την κάθε στιγμή στη ζωή του ζευγαριού, κάνοντας το έργο τους ακόμη πιο δύσκολο. Παρά τις όποιες δυσκολίες, ωστόσο, η δύναμη της αγάπης τους είναι αρκετή για να τους κρατήσει όλους ενωμένους και ευτυχισμένους μαζί!

Το logo της σειράς

Το Ευτυχισμένοι Μαζί προβλήθηκε για δύο τηλεοπτικές σεζόν και αποτελείται από 60 επεισόδια. Ο πρώτος κύκλος έκανε πρεμιέρα στις 5 Οκτωβρίου του 2007 και ολοκληρώθηκε στις 13 Ιουνίου του 2008 με 30 επεισόδια. Ο δεύτερος κύκλος προβλήθηκε από τον Οκτώβριο του 2008 μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2009 και αποτελείται από 30 επεισόδια. Μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου το κανάλι αποφάσισε να μην ανανεωθεί η σειρά για τρίτη σεζόν. Ο πρωταγωνιστής της σειράς Γιάννης Μπέζος δήλωσε πως η απόφαση για την μη-συνέχιση ήταν και δική του: “Η σκέψη του καναλιού ήταν να συνεχίσουμε και τρίτη χρονιά. Αλλά στην ισπανική σειρά η ηθοποιός Μπελέν Ρουέδα, το ρόλο της στην Ελλάδα υποδυόταν η Κατερίνα Λέχου, είχε γυρίσματα με τον Αλμοδοβάρ και έπρεπε να την εγκαταλείψει, οπότε το σενάριο την “αρρώσταινε” και την “πέθαινε”. Αυτό δεν το θέλαμε επ’ ουδενί εδώ.“. Τελικά το κανάλι δημιούργησε μία τηλεταινία, με τίτλο Ευτυχισμένοι Μαζί: Τηλεταινία, που προβλήθηκε τη σεζόν 2009-2010 και συγκεκριμένα στις 7 Οκτωβρίου του 2009 και αποτελεί την ολοκλήρωση της ιστορίας της σειράς.

Η σειρά αποτέλεσε το πρόγραμμα με την υψηλότερη τηλεθέαση την σεζόν 2008-2009 με κάθε επεισόδιο να ξεπερνά τους 2.000.000 τηλεθεατές 🤯 και το 45% σε τηλεθέαση. Μετά την ολοκλήρωση της, η σειρά μεταδίδεται σε επανάληψη από το ίδιο κανάλι κατά τους θερινούς μήνες, Ιούλιο με Οκτώβριο. Το καλοκαίρι του 2011 και του 2012 η επανάληψη της σειράς συγκέντρωσε υψηλά ποσοστά τηλεθέαση με την προβολή αρκετών επεισοδίων να ξεπερνά τους 1.000.000 τηλεθεατές.

Ηθοποιοί: Γιάννης Μπέζος (Διονύσης Μαυροτσούκαλος) , Κατερίνα Λέχου (Ελένη Παλαιολόγου) , Δημήτρης Μαυρόπουλος (Σπύρος Μαυροτσούκαλος) , Αλεξάνδρα Παντελάκη (Ιφιγένεια) , Βιβή Κόκκα (Βίκυ) , Τάσος Γιαννόπουλος (II) (Μάκης Κοτσάμπασης) , Πέτρος Μπουσουλόπουλος (Μάρκος) , Ιωάννα Πηλιχού (Εύα) , Θανάσης Τσαλταμπάσης (Φώτης) , Γιώργος Δάμπασης (I) (Αλέξης) , Εύη Δαέλη (Φίφη) , Άρης Τσάπης (Θανάσης Μαυροτσούκαλος) , Σάββας Σαλίπας (Γιαννάκης) , Βασίλης Γιακουμάρος (Μάνος) , Κώστας Ιντζεγιάν (Μήτσος) , Γεωργία Κούρτη , Σταύρος Αλεξάνδρου , Κική Γρηγορίου , Δημήτρης Καραμπέτσης (Παύλος, ψυχολόγος) , Περικλής Αλμπάνης (Μένιος), Γιώργος Λιάτης (Ρούλης), Στάθης Καββαδάς (Φάνης) , Νίκος Αρβανίτης (Αντώνης) , Μαρία Χριστίνα Κοντού (Γιολάντα) , Νίκος Νικολάου (Πάνος Γεργελές), Σπύρος Σαραφιανός (Πάρις Γεωργιάδης)

«Ευτυχισμένοι Μαζί»: Ο χαρακτήρας που θα πέθαινε αν συνεχιζόταν η σειρά - Newsbomb

Fun fact: Όλοι οι ηθοποιοί υποστηρίζουν πως είχαν μια εξαιρετική συνεργασία, πως τα γυρίσματα είχαν πολύ καλές συνθήκες και πως ήταν μια δουλειά που σίγουρα θα ξαναέκαναν. Η μόνη που -δικαίως- δεν πέρασε πολύ καλά στην σειρά ήταν η Ιωάννα Πηλιχού (Εύα) καθώς απέκτησε πολύ γρήγορα δημοσιότητα την οποία ήταν δύσκολο να διαχειρισθεί.

16 thoughts on “Ευτυχισμένοι Μαζί”
  1. Τέλειο άρθρο ! Δεν την έχω δει την σειρά … Θα την ψάξω… Εσύ ποσό της βαζεις στα 10 ;;;

    1. Ευχαριστώ! Ωραία. Εγώ της βάζω 10! Είναι πολύ ωραία σειρά με καταπληκτικούς ηθοποιούς και ξεκαρδιστικές ατάκες! <3

  2. Τέλειο άρθρο!!! Εγώ την εδώ δει την σειρά αυτή και είναι όντως πολύ ωραία🤩

  3. Τέλειο άρθρο!! Ούτε εγώ την έχω δει όμως μπορεί να την αρχίσω επειδή οι φίλες μου μου λένε πως είναι πολύ ωραία σειρά!

  4. Τέλειο άρθρο, την έχω ακούσει την σειρά αλλά δεν την έχω δει, μου φαίνεται ωραία πάντως, ίσως την δω!

    1. Ευχαριστώ! Εγώ την είχα δει ΟΛΟΚΛΗΡΗ πρόπερσι που το πρόβαλλε το Mega.

Leave a Reply