Ελληνικά

ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ 7 ΜΕΡΟΣ 2

 

 

 

 

Καθώς ο Λόρδος Βόλντεμορτ ανακτά το Γηραιό Ραβδί από κουφοξηλιά από τον τάφο του Άλμπους Ντάμπλντορ, ο Σέβερους Σνέιπ γίνεται ο διευθυντής του Χόγκουαρτς. Αφού θάβει τον Ντόμπι, ο Χάρι Πότερ ζητά του βοήθεια των Γκρίπχουκ, Ρον και Ερμιόνης να διαρρήξουν το θησαυροφυλάκιο της Μπελατρίξ Λεστρέιντζ στην τράπεζα Γκρίνγκοτ, καθώς υποψιάζεται ότι ένας πεμπτουσιωτής μπορεί να κρύβεται εκεί. Ο Γκρίπχουκ συμφωνεί με αντάλλαγμα να του δώσει ο Χάρι το Ξίφος του Γκρίφιντορ. Ο δημιουργός ραβδιών Ολιβάντερ λέει στο Χάρι ότι δύο ραβδιά που κλάπηκαν από την Έπαυλη των Μαλφόι ανήκαν στη Μπελατρίξ και στον Ντρέικο Μαλφόι, αλλά εκείνο του Μαλφόι υπακούει πλέον τον Χάρι.

Στο θησαυροφυλάκιο της Μπελατρίξ, ο Χάρι ανακαλύπτει ότι ο πεμπτουσιωτής είναι το κύπελλο της Χέλγκα Χάφλπαφ. Το ανακτά αλλά ο Γκρίπχουκ αρπάζει το Ξίφος και εγκαταλείπει τους υπόλοιπους, αφήνοντάς τους στριμωγμένους από την ασφάλεια της τράπεζας. Οι τρεις τους ελευθερώνουν το δράκο - φύλακα της τράπεζας και ξεφεύγουν. Ο Χάρι βλέπει ένα όραμα με τον Βόλντεμορτ να σκοτώνει τα γκόμπλινς, μαζί και τον Γκρίπχουκ και μαθαίνει ότι ο Βόλντεμορτ γνωρίζει για τη ληστεία. Ο Χάρι συνειδητοποιεί ότι ένας ακόμη πεμπτουσιωτής βρίσκεται στο Χόγκουαρτς και με κάποιο τρόπο συνδέεται με τη Ροβένα Ρεϊβενκλόου. Οι τρεις τους καταφτάνουν στο Χόγκσμιντ, όπου ο Άμπερφορθ Ντάμπλντορ δίνει εντολή στο πορτραίτο της μικρότερης αδελφής τους, Αριάνα, να φέρει τον Νέβιλ Λόνγκμποτομ, ο οποίος οδηγεί τους Χάρι, Ρον και Ερμιόνη στο Χόγκουαρτς μέσω ενός μυστικού περάσματος.

Ο Σνέιπ μαθαίνει για την επιστροφή του Χάρι και προειδοποιεί προσωπικό και μαθητές ότι θα τιμωρηθούν αν τον βοηθήσουν. Ο Χάρι ξεμπροστιάζει τον Σνέιπ, ο οποίος φεύγει αφού πρώτα η Μινέρβα Μαγκόναγκαλ τον καλεί σε μονομαχία. Η Μαγκόναγκαλ προετοιμάζει το Χόγκουαρτς για μάχη. Μετά από επιμονή της Λούνα Λάβγκουντ, ο Χάρι μιλάει στο φάντασμα της Ροβένα Ρεϊβενκλόου, η οποία αποκαλύπτει ότι ο Βόλντεμορτ άσκησε "σκοτεινή μαγεία" στο διάδημα της μητέρας της, το οποίο βρίσκεται στην Κάμαρα των Απαιτήσεων. Στην Κάμαρα με τα Μυστικά, η Ερμιόνη καταστρέφει το κύπελλο με τον πεμπτουσιωτή χρησιμοποιώντας ένα δόντι του Βασιλίσκου. Στην Κάμαρα των Απαιτήσεων οι Ντρέικο, Γκρέγκορι Γκόιλ και Μπλεζ Ζαμπίνι επιτίθενται στο Χάρι αλλά οι Ρον και Ερμιόνη επεμβαίνουν. Ο Γκόιλ ρίχνει μια κατάρα και αδύναμος να την ελέγξει, καίει τα πάντα στο πέρασμά της μαζί και τον ίδιο ενώ ο Χάρι και οι φίλοι του σώζουν τους Μαλφόι και Ζαμπίνι. Ο Χάρι μαχαιρώνει το διάδημα με το δόντι του Βασιλίσκου και ο Ρον το κλωτσάει στην Κάμαρα, όπου καταστρέφεται. Καθώς οι δυνάμεις του Βόλντεμορτ επιτίθενται, ο Χάρι συνειδητοποιεί ότι ο τελευταίος πεμπτουσιωτής βρίσκεται στη Ναγκίνι, το φίδι του Βόλντεμορτ. Οι τρεις τους παρακολουθούν τον Βόλντεμορτ να λέει στον Σνέιπ ότι το Γηραιό Ραβδί δεν μπορεί να τον υπηρετήσει μέχρι να πεθάνει. Και τότε δίνει εντολή στη Ναγκίνι να σκοτώσει τον Σνέιπ. Πριν πεθάνει, ο Σνέιπ λέει στο Χάρι να δει τις αναμνήσεις τους. Στη μάχη που γίνεται στο Χόγκουαρτς, οι Φρεντ, Λούπιν και Τονκς σκοτώνονται.

Ο Χάρι μαθαίνει από τις αναμνήσεις του Σνέιπ ότι ο Σνέιπ ήταν ερωτευμένος με τη μητέρα του Χάρι, τη Λίλι αλλά μισούσε τον πατέρα του, Τζέιμς, ο οποίος τον πείραζε. Μετά το θάνατο της Λίλι, ο Σνέιπ συνεργαζόταν κρυφά με τον Ντάμπλντορ για να προστατέψουν το Χάρι από το Βόλντεμορτ, εξαιτίας της αγάπης του για τη Λίλι. Ο Χάρι επίσης μαθαίνει ότι ο θάνατος του Ντάμπλντορ από το χέρι του Σνέιπ, ήταν σχεδιασμένος κι από τους δύο. Ο Χάρι ανακαλύπτει ότι έγινε και ο ίδιος πεμπτουσιωτής όταν ο Βόλντεμορτ επιχείρησε να τον σκοτώσει όταν ήταν ακόμα βρέφος και ότι πρέπει να πεθάνει ώστε να καταστραφεί ο Βόλντεμορτ. Ο Χάρι πηγαίνει στο Απαγορευμένο Δάσος ώστε να τον σκοτώσει ο Βόλντεμορτ. Ο Βόλντεμορτ ρίχνει τη Θανατική Κατάρα πάνω στο Χάρι. Ο Χάρι, συναντά το πνεύμα του Ντάμπλντορ, ο οποίος του εξηγεί ότι το κομμάτι του Βόλντεμορτ μέσα στο Χάρι σκοτώθηκε από την κατάρα του ίδιου του Βόλντεμορτ. Ο Χάρι επιστρέφει στο σώμα του, αποφασισμένος να νικήσει το Βόλντεμορτ.

Ο Βόλντεμορτ ανακοινώνει το θάνατο του Χάρι σε όλους στο Χόγκουαρτς και λέει ότι όποιος τον αψηφίσει θα πεθάνει. Καθώς ο Νέβιλ δίνει μια προκλητική, αρνητική απάντηση, ο Χάρι "ζωντανεύει". Ο Νέβιλ παίρνει το Ξίφος του Γκρίφιντορ από το Μαγικό Καπέλο και ο Χάρι έρχεται αντιμέτωπος με τον Βόλντεμορτ. Ο Νέβιλ αποκεφαλίζει τη Ναγκίνι, κάνοντας το Βόλντεμορτ θνητό και η Μόλι Ουέσλι σκοτώνει τη Μπελατρίξ. Στην τελευταία τους μάχη, η κατάρα που ρίχνει ο Βόλντεμορτ στο Χάρι αντιστρέφεται και τον σκοτώνει. Μετά τη μάχη, ο Χάρι εξηγεί στους Ρον και Ερμιόνη ότι το Γηραιό Ραβδί από κουφοξηλιά τον αναγνώρισε ως αφέντη του αφού αφόπλισε τον Ντρέικο, ο οποίος νωρίτερα είχε αφοπλίσει τον προηγούμενο κάτοχο, τον Ντάμπλντορ. Ο Χάρι σπάει και πετάει το Ραβδί, απορρίπτοντας τη δύναμή του.

Δεκαεννιά χρόνια αργότερα, ο Χάρι και η Τζίνι Πότερ μαζί με τους Ρον και Ερμιόνη Ουέσλι και τον Ντρέικο, περήφανα βλέπουν τα παιδιά τους να φεύγουν για το Χόγκουαρτς στο σταθμό.

ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ

Αφήστε μια απάντηση