Δραστηριότητα 6 – Πληκτρολόγιο – Το Κυνήγι των γραμμάτων – GCompris

Καθώς επιστρέψαμε και πάλι στα σχολεία τα μαθήματα πια γίνονται από κοντά στους υπολογιστές του σχολείου! Με σκοπό να μην χαθεί η συνέχεια των μαθημάτων, καθώς ακόμα η κατάσταση είναι ρευστή και δεν γνωρίζουμε με σιγουριά αν θα μας ξανακλείσουν,  θα σας ανεβάζω στις κυψέλες του μαθήματος και τις δραστηριότητες που κάνουμε στο σχολείο. Έτσι αν κάποιο παιδί απουσιάσει για κάποιο λόγο ή αν επιθυμεί να ξανακάνει κάτι στο σπίτι από αυτά που είδαμε στο σχολείο να έχει αυτή τη δυνατότητα!

Ως επανάληψη αλλά και για να μάθουμε καλύτερα τα γράμματα στο πληκτρολόγιο θα παίξουμε ένα παιχνίδι όπου θα κυνηγάμε γράμματα!

Τι θα χρειαστώ;

  • Υπολογιστή (από tablet ή από κινητό είναι πιο δύσκολο να πραγματοποιηθεί η άσκηση)
  • Εκπαιδευτικό λογισμικό GCompris (οδηγίες εγκατάστασης θα βρείτε εδώ)

Οδηγίες:

Τα γράμματα θα πέφτουν από τον ουρανό και εσείς πρέπει να προλαβαίνετε να πατάτε τα αντίστοιχα κουμπιά στο πληκτρολόγιο ώστε να τα εξαφανίζετε! Όσο περνάτε τις πίστες τόσο θα δυσκολεύει το παιχνίδι και ξαφνικά μπορεί να δείτε μπροστά σας αριθμούς αλλά και Κεφαλαία γράμματα! Υπενθυμίζω ότι τα κεφαλαία γράμματα ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται με το πλήκτρο CapsLock στα αριστερά του πληκτρολογίου σας.
*Προσοχή να έχετε βάλει το πληκτρολόγιο στα Ελληνικά πριν ξεκινήσετε.

  1. Ανοίγουμε το πρόγραμμα GCompris.
  2. Πατάμε την γατούλα με το πληκτρολόγιο.
  3. Στη συνέχεια πατάμε το παιχνίδι με την Πυραμίδα με τα γράμματα Α Ε και ξεκινάμε το κυνήγι των γραμμάτων!

Leave a Reply