Παραδοσιακή Λαχανόπιτα Αντιόπη-Αγάπη ΠΟΥΡΔΑΛΑ
Υλικά Εκτέλεση
5 έτοιμα φύλλα για πίτες Ξεκινάμε σοτάροντας σε μια κατσαρόλα τα πράσα
1 κιλό διάφορα χόρτα και τα κρεμμυδάκια με ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά,
40 ml ελαιόλαδο για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε
2 πράσα, λεπτοκομμένα τα χόρτα, αλατίζουμε και κλείνουμε το καπάκι, μέχρι
4 με 5 φρέσκα κρεμμυδάκια να μαραθούν και να πέσει ο όγκος τους. Αδειάζουμε
½ μάτσο άνηθος όλο το μείγμα σε σουρωτήρι και το αφήνουμε για 15
½ μάτσο δυόσμος λεπτά, για να κρυώσουν, τα στραγγίζουμε και προ-
200 γρ. φέτα σθέτουμε τα μυρωδικά και το τυρί και ανακατεύουμε.
Λιωμένο βούτυρο Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 0c. Βουτυ-
Αλάτι, πιπέρι ρώνουμε το ταψί, στρώνουμε τα φύλλα και απλών-
ουνε την γέμιση και σκεπάζουμε ξανά με φύλλα.
Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ