ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΛΑΧΑΝΟΠΙΤΑ

Παραδοσιακή Λαχανόπιτα     Αντιόπη-Αγάπη ΠΟΥΡΔΑΛΑ

Υλικά                                                             Εκτέλεση

5 έτοιμα φύλλα για πίτες                   Ξεκινάμε σοτάροντας σε μια κατσαρόλα τα πράσα

1 κιλό διάφορα χόρτα                        και τα κρεμμυδάκια με ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά,

40 ml ελαιόλαδο                                για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε

2 πράσα, λεπτοκομμένα                   τα χόρτα, αλατίζουμε και κλείνουμε το καπάκι, μέχρι

4 με 5 φρέσκα κρεμμυδάκια           να μαραθούν και να πέσει ο όγκος τους. Αδειάζουμε

½ μάτσο άνηθος                                όλο το μείγμα σε σουρωτήρι και το αφήνουμε για 15

½ μάτσο δυόσμος                             λεπτά, για να κρυώσουν, τα στραγγίζουμε και προ-

200 γρ. φέτα                                      σθέτουμε τα μυρωδικά και το τυρί και ανακατεύουμε.

Λιωμένο βούτυρο                              Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 0c. Βουτυ-

Αλάτι, πιπέρι                                      ρώνουμε το ταψί, στρώνουμε τα φύλλα και απλών-

ουνε την γέμιση και σκεπάζουμε ξανά με φύλλα.

Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

       

Αφήστε μια απάντηση