Ξημέρωσε… χάος στην Αττική από τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα», με τους ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν στους δρόμους και ταλαιπωρήθηκαν επί ώρες, και ορισμένοι όλοι τη νύχτα, μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους, να κάνουν λόγο για συνθήκες τριτοκοσμικής χώρας.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης και του αδιεξόδου που προκλήθηκε είναι ότι κινητοποιήθηκε ο στρατός προκειμένου να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των οδηγών και των επιβατών των αυτοκινήτων, που έμειναν ακινητοποιημένα σχεδόν 12 ώρες, χωρίς νερό, φαγητό, κ.τ.λ.

Μοιράζουν τρόφιμα, νερά, κουβέρτες και με εντολές της Αστυνομίας οδηγούν τον κόσμο (όσους θέλουν) εκεί που τους υποδεικνύουν επί τόπου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Αστυνομία.

Πέρα από τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης έκλεισαν οι εσωτερικοί δρόμοι μέσα στο Νοσοκομείο Σωτηρία, με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα με τη σίτιση των ασθενών.

Για μία ακόμη φορά και παρά το γεγονός ότι υπήρξε έγκαιρη προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα», και ενώ ο κρατικός μηχανισμός δήλωνε πανέτοιμος μία ημέρα πριν, σχεδόν σε όλη τη χώρα και ειδικά στην Αττική επικράτησε χάος, με αποκορύφωμα τον εγκλωβισμό οδηγών στην Αττική Οδό (φωτογραφία επάνω από SOOC), κάτι που οδήγησε τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, να ζητήσει συγγνώμη και να δηλώσει σε έντονο ύφος ότι θα αναζητήσει ευθύνες.

Πηγή: in. gr

Visits: 7

Leave a Reply