ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ- 26/01/2022

Αγαπητοί μαθητές, γονείς και κηδεμόνες,

Στο σχολείο μας έχει συσταθεί Συντονιστική ομάδα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που αποτελείται από τον Διευθυντή κ. Τζουβελέκη Παναγιώτη, την Υποδιευθύντρια Α΄ κ. Χατζηχαλεπλή Νίκη και την Υποδιευθύντρια Β΄κ. Γιαννακάκη Μαρία.

Όπως πληροφορηθήκατε, η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε:
Την Πέμπτη, 27.1.2022 και την Παρασκευή 28.1.2022, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί υποχρεωτικά τηλεκπαίδευση.

Για τον παραπάνω λόγο συνεχίζουμε με εξ αποστάσεως εκπαίδευση κυρίως μέσω του ιστολογίου του σχολείου (blog) το οποίο έχει δημιουργηθεί από την εκπαιδευτικό Μαρία Γιαννακάκη την Άνοιξη του 2020 όπου λόγω της πανδημίας έκλεισαν τα σχολεία. Στο παρόν ιστολόγιο ίσως δείτε και παλαιότερες αναρτήσεις οι οποίες θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες.

Στον χώρο αυτό, οι εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ Πειραιά θα αναρτούν εκπαιδευτικό υλικό, δραστηριότητες και φύλλα εργασιών για τους μαθητές μας. Η παραπάνω δράση έχει σκοπό να διατηρήσει, έστω και από απόσταση, την επαφή των μαθητών με την εκπαιδευτική διαδικασία. Θα υπάρχει, επίσης, υποστηρικτικό υλικό για τους φροντιστές των μαθητών από το Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικού του σχολείου μας που μπορείτε να συμβουλευτείτε παράλληλα με την τηλεφωνική, ή με άλλο πρόσφορο μέσο, επικοινωνία που παρέχεται από το σχολείο μας, για θέματα που σας απασχολούν.

Το ιστολόγιο του ΕΕΕΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ- ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://blogs.e-me.edu.gr/hive-eeeek-peiraia-distance-learning/

Πρόκειται για ένα δημόσιο ιστολόγιο όπου οι γονείς και οι μαθητές μπορούν να ανοίξουν και να δουν το περιεχόμενό του με απλό πάτημα στο παραπάνω link χωρίς να χρειάζεται να γίνετε μέλη με κωδικούς.

Όπως θα δείτε, στη δεξιά στήλη του ιστολογίου υπάρχουν τα μαθήματα και οι υποστηρικτικές δομές που προσφέρονται στο σχολείο μας σε ξεχωριστούς φακέλους, όπου με απλό πάτημα μπορείτε να μεταβείτε στο αναρτημένο υλικό και να επιλέξετε δραστηριότητες και υλικό με δυνατότητα εκτύπωσης για να εργαστείτε ανάλογα.

Δίνεται η δυνατότητα να σχολιάσετε και να κάνετε ερωτήσεις στις δημοσιεύσεις αφού βάλετε το email και το όνομά σας και γράψετε το κείμενο που θέλετε στον χώρο των σχολίων κάτω από κάθε δημοσίευση.

Το υλικό στο ιστολόγιο ανανεώνεται και με αυτόν τον τρόπο ελπίζουμε να αποτελέσει μια πηγή μάθησης και εξάσκησης των μαθητών μας σε δεξιότητες και γνώσεις.

Θα ήταν ιδιαίτερα βοηθητικό να ενημερώσετε και εσείς όσους γονείς γνωρίζετε και δεν έχουν επισκεφτεί το site του σχολείου ή δεν έχουν δώσει το email τους σχετικά με την ύπαρξη του ιστολογίου μας.

Για ερωτήσεις και πληροφορίες  επικοινωνείτε μέσω email ή τηλεφωνικά σε εργάσιμες μέρες και ώρες

Εκ μέρους της Συντονιστικής ομάδας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του ΕΕΕΕΚ Πειραιά

Γιαννακάκη Μαρία (διαχειρίστρια του blog )