ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΗΛΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Στο παρακάτω ολιγόλεπτο βίντεο παρουσιάζονται οι δύο βασικές τεχνικές με τις οποίες δουλεύουν οι μαθητές μας στο εργαστήριο Κεραμικής και ο συνδυασμός τους: 

  1. Η τσιμπιτή μέθοδος
  2. Η μέθοδος με μακαρόνι και
  3. Η μικτή μέθοδος

Μπορείτε γονείς και μαθητές να παρακολουθήσετε τη διαδικασία και να προσαρμόσετε τις τεχνικές αυτές αντικαθιστώντας τον πηλό με αλατοζύμη, μιας και στο σπίτι θα ακολουθήσετε τις προτάσεις των καθηγητριών σας για να φτιάξετε διάφορες κατασκευές από τον "σπιτικό" αυτό πηλό.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΛΑΤΟΖΥΜΗΣ

Σκοπός μας είναι να υπενθυμίσουμε στους μαθητές μας τα υλικά και τις βασικές τεχνικές που διδάσκονται.

Πρόταση: Παρακολουθήστε το βίντεο σε τρία μέρη, διαφορετικές ημέρες και όσο συχνά το κρίνετε σκόπιμο.

- παρακολουθήστε την τσιμπιτή μέθοδο (μέχρι το 3.15') και στη συνέχεια δημιουργήστε το αντικείμενο που δείχνει το βίντεο με την μέθοδο αυτή

- παρακολουθήστε την μέθοδο με μακαρόνι (μέχρι το 8.16') και στη συνέχεια δημιουργήστε το αντικείμενο που δείχνει το βίντεο με την μέθοδο αυτή

- παρακολουθήστε τη μικτή μέθοδο (μέχρι το 9.20') και στη συνέχεια δημιουργήστε ένα νέο αντικείμενο.

Η εξοικείωση με το υλικό είναι πολύ σημαντική, οπότε βρείτε χρόνο και διάθεση να ζυμώσετε και να δημιουργήσετε μαζί κάθε μέρα ολοκληρώνοντας ένα αντικείμενο. Εντάξτε το παιχνίδι με τον "σπιτικό" πηλό στην καθημερινότητά σας και στο πρόγραμμα της ημέρας σας. 

Κρατήστε τα έργα σας να τα δούμε μαζί όταν ξεκινήσει πάλι το σχολείο!

Φροντίστε να εργάζεστε σε καθαρό πάγκο εργασίας με τα απαραίτητα υλικά τακτοποιημένα για να μείνετε συγκεντρωμένοι στη δημιουργία σας.

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!

 

Δημιουργός βίντεο: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου, Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης

Copyright Ⓒ Εικαστικές Τέχνες Δημοτικής Εκπαίδευσης