Μια εβδομάδα με νέα μηνύματα και με μάθημα χωρίς …βιβλία!

4η εβδομάδα (1/3/21- 7/3/21)

Άλλη μια εβδομάδα πέρασε και τα Οδυσσόπουλα ορεξάτα και γεμάτα ενέργεια!!! Οι παρουσιάσεις μας εμπλουτίστηκαν, συζητήθηκαν και διορθώθηκαν μερικώς. Η εβδομάδα ξεκίνησε με ένα μήνυμα από το μελλοντικά συνεργαζόμενο σχολείο μας! Η χαρά ήταν έκδηλη όταν είδαμε την αφίσα που δημιούργησε το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας για μας!

Την Δευτέρα αφιερώσαμε 15  λεπτά μέσα στη μέρα μας για να δούμε τι άλλο λείπει και να μαζέψουμε τις αντίστοιχες  πληροφορίες . Την Τετάρτη και την Πέμπτη αφιερώσαμε από 1 ώρα Γλώσσας στο εργαστήριο Πληροφορικής, όπου γράψαμε όσα στοιχεία είχαμε για να εμπλουτίσουμε τις παρουσιάσεις μας. Την Παρασκευή ολόκληρη ημέρα αφιερώθηκε στη διόρθωση των παρουσιάσεων στην ολομέλεια της τάξης.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα της πόλης μάζεψε πληροφορίες και εικόνες για διάφορα σημαντικά σημεία της πόλης, όπως τα πάρκα, τη βιβλιοθήκη, τις αθλητικές υποδομές κ.α. Η ομάδα του σχολείου έπειτα από μερικές ερωτήσεις έλαβε στα χέρια της,  από τον Διευθυντή του σχολείου, αντίγραφο από ένα σπουδαίο  χειρόγραφο όπου αναφέρεται η ιστορία του σχολείου μέχρι και το 1977.

Δύσκολη δουλειά η ανάγνωση των καλλιγραφικών γραμμάτων...ωστόσο κάποια στοιχεία κατάφεραν να βγουν στην επιφάνεια! Η ομάδα της τάξης αποφάσισε να συλλέξει και να καταγράψει τις ασχολίες των μαθητών της τάξης, αλλά και να στείλει 2 ηλεκτρονικά μηνύματα στις παλιές τους δασκάλες για να ζητήσουν από μία φωτογραφία τους για την παρουσίαση.

 

 

 

Για τον συντονισμό των εργασιών τους οι ομάδες χρησιμοποίησαν το Google Keep, μια εφαρμογή σημειωματάριου η οποία συνδέεται και με την εφαρμογή των παρουσιάσεων . Κάθε ομάδα μπορούσε να βλέπει τις εργασίες της και να τσεκάρει/διαγράφει όποια έχει ολοκληρωθεί. Επιπλέον, εξοικειώθηκαν περισσότερο με το πρόγραμμα παρουσιάσεων χρησιμοποιώντας επιπλέον δυνατότητες (πλαίσια, περιγράμματα, πλαίσια εικόνων, περιστροφή εικόνων, σειροθέτηση διαφανειών). Το Google Maps και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Gmail ήταν εφαρμογές που χρησιμοποίησαν κάποια μέλη των ομάδων για να πετύχουν όσα ήθελαν.

Η Παρασκευή ήταν μία ημέρα χωρίς καθόλου βιβλία, που όμως καταφέραμε να κάνουμε Γλώσσα, Ιστορία, Θρησκευτικά, Φυσική και να εμπλουτίσουμε τις ψηφιακές μας δεξιότητες! Αναλυτικά η  μέρα μας φαίνεται στο ημερήσιο φύλλο καθηκόντων μας.😊😊😊

Τα νέα της τάξης μας 05032021

Η εβδομάδα έκλεισε έτσι όπως ξεκίνησε! Δύο νέα μηνύματα περίμεναν να διαβαστούν! Οι δύο παλιότερες δασκάλες της τάξης απάντησαν και βοήθησαν δίνοντας φωτογραφία τους και τη συγκατάθεσή τους. Το μήνυμα της περσινής δασκάλας μας συγκίνησε!  Όλοι και όλες ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι και ήθελαν να κάνουν άμεσα τηλεδιάσκεψη με την περσινή δασκάλα που ήταν πια μακριά...

Μια μέρα θα το καταφέρετε Οδυσσόπουλα! 😉

 

Leave a Reply