Η καλή παρουσίαση θέλει τρόπο!

5η εβδομάδα ( 8/3/21 με 14/3/21)

Η εβδομάδα αυτή κύλησε με αρκετές απουσίες, ωστόσο οι ομάδες συνέχιζαν να ετοιμάζονται για τις παρουσιάσεις της 1ης Τηλεδιάσκεψης με το σχολείο της Πάτρας.

Κεντρικός μας στόχος ήταν να χρονομετρήσουμε την παρουσίαση των διαφανειών, να μοιράσουμε κομμάτια/ ρόλους και να εξασκηθούμε στην παρουσίαση τους on camera. Γι΄ αυτόν τον λόγο κάναμε δοκιμαστικά Webex μόνοι μας στην τάξη, προσπαθώντας να καταλάβουμε πώς θα φαινόμαστε και να οργανώσουμε τον τρόπο που θα κινηθούμε και θα σταθούμε.

Πριν γίνουν τα παραπάνω, οι ομάδες συζήτησαν και αποφάσισαν για τα άτομα που θα παρουσιάσουν. Δεν ήταν αναγκαστικό για κανένα, αλλά η πλειοψηφία των παιδιών θέλουν να συμμετέχουν σε αυτό.

Το πρώτο σκέλος με τη χρονομέτρηση των παρουσιάσεων έφερε στην επιφάνεια το ζήτημα του "Λέω ό,τι λέει η διαφάνεια με δικά μου λόγια". Έτσι, εκτυπώσαμε τις διαφάνειες μέσω Power Point (με χώρο για τα σχόλια δίπλα) και οι ομάδες συζήτησαν όσα θα πρέπει να λέει ο παρουσιαστής σε κάθε διαφάνεια, με λιγότερες και περιεκτικότερες προτάσεις.

Η παρουσιάσεις ήταν εντός χρονικών ορίων, εκτός της ομάδας της πόλης, η οποία ενεργοποίησε την αφαιρετική της σκέψη για κάποιες διαφάνειες, ξαναμοιράζοντας ρόλους στους παρουσιαστές. Η ομάδα της τάξης γύρισε επιπλέον πλάνα για το βιντεάκι της.  Μέσα σε όλα αυτά μάθαμε να δουλεύουμε ομαδικά και με αποστάσεις!!!

Επισκεφθήκαμε το εργαστήρι πληροφορικής για κάποιες τελευταίες διορθώσεις.

Στο εργαστήρι
(από τον δραστήριο φωτογράφο μας)

Το δεύτερο σκέλος είχε πρόβες, λίγη αμηχανία και χαμηλές  φωνούλες λόγω μάσκας. Προσπαθώντας να μάθουμε να παρουσιάζουμε σωστά, μιλήσαμε για την στάση του σώματος την ώρα της παρουσίασης, για την ψυχολογία μας και για το πώς  αντιμετωπίζουμε τα πιθανά λάθη.

πηγή reoulita.com

Δόθηκε φυλλάδιο με αναλυτικές συμβουλές , το διαβάσαμε και συζητήσαμε ορισμένες από τις συμβουλές που θα μας φανούν χρήσιμες.

πηγή reoulita.com

Κι ενώ σχεδόν όλα είναι έτοιμα για την επόμενη εβδομάδα...το κλείσιμο των σχολείων λόγω Covid-19 θα μας αναγκάσει   να παρουσιάσουμε από τις οθόνες και τα σπίτια μας...

Λίγη ακόμα προετοιμασία και καλός συντονισμός χρειάζεται!

Όσα εμπόδια και να έχουμε, θα βρούμε τον δρόμο για την Ιθάκη!

❤️❤️❤️Θα τα καταφέρουμε Οδυσσόπουλα!!!💪💪💪

Leave a Reply