Οι τελευταίες προετοιμασίες πριν την Τηλεδιάσκεψη

6η εβδομάδα (15/3/21-19/3/21)

Όλες αυτές τις εβδομάδες δουλέψαμε δια ζώσης στο σχολείο μας, είτε στο εργαστήρι πληροφορικής είτε στην αίθουσά μας. Αυτή την εβδομάδα, όμως, τα μαθήματα ξεκίνησαν να γίνονται πάλι εξ αποστάσεως, λόγω των ειδικών συνθηκών, κι  έτσι οι πρόβες και η 1η Τηλεδιάσκεψη έγινε από τις οθόνες των σπιτιών μας!

Την Τρίτη16/3 οι ομάδες χωρίστηκαν για περίπου 10 λεπτά στα δωμάτια του Webex για να μιλήσουν και να οργανώσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες. Έπειτα ακολούθησε μια γενική πρόβα στην ολομέλεια της ψηφιακής μας τάξης. Έγινε η χρονομέτρηση των παρουσιάσεων και όλοι παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις και των άλλων ομάδων εκφράζοντας την γνώμη του και κάνοντας κάποιες τελευταίες παρατηρήσεις για το αποτέλεσμα.

Την Τετάρτη17/3 αφιερώθηκε πάλι χρόνος για πρόβες, ώστε τα Οδυσσόπουλα να είναι έτοιμα και με λιγότερο άγχος για την πρώτη συνάντηση!  Βέβαια μια έκπληξη περίμενε

τους μικρούς μαθητές των δύο σχολείων! Μια γρήγορη ψηφιακή βόλτα και ένα μισάωρο πρώτης κουβέντας μεταξύ των δύο σχολείων, ώστε τα παιδιά να εξοικειωθούν με τη διαδικασία σύνδεσης, αλλά και να μπορέσουν να διαχειριστούν το άγχος τους καλύτερα την επόμενη μέρα. Μέσα από την πρώτη αυτή σύνδεση  συνειδητοποίησαν ότι τα πράγματα θα είναι πιο απλά από όσο φαντάζονται!

Leave a Reply