Βατικανό καθημερινότητα Πάπα

Συνοπτικά    Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική    Καθημερινότητα      Ποιος είναι ο Πάπας;     Καθημερινότητα Πάπα

Αυτός είναι ο Πάπας Φραγκίσκος το 2015, ο οποίος είναι Πάπας από το 2013.

Πώς ζει ο Πάπας;

Ένας Πάπας έχει πολύ φορτωμένο πρόγραμμα. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι Πάπες είναι ήδη μεγάλοι όταν εκλέγονται σε αυτό το αξίωμα, πρέπει να παραμείνουν σε φόρμα. Όταν άλλοι έχουν συνταξιοδοτηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Πάπας δεν έχει ακόμη ξεκινήσει πραγματικά τη θητεία του.

Είναι συχνά στο επίκεντρο, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και φυσικά έχει πολλά καθήκοντα να εκπληρώσει στο Βατικανό. Η πιο γνωστή είναι η ευλογία Urbi et Orbi («η πόλη και ο κόσμος») στα εγκαίνια του γραφείου καθώς και το Πάσχα και τα Χριστούγεννα.

Υπάρχει επίσης παπικό ακροατήριο κάθε Τετάρτη. Φυσικά, ο Πάπας κάνει επίσης λειτουργίες και λατρείες και στη συνέχεια έχει επίσης μια κανονική καθημερινή ζωή γραφείου. Δέχεται επίσης συχνές επισκέψεις, όχι μόνο από κληρικούς αλλά και από πολιτικούς από όλο τον κόσμο.

Τι κάνει ο Πάπας όλη μέρα;

Ο Πάπας Φραγκίσκος με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ το 2014

Η καθημερινή ζωή του Πάπα είναι αρκετά απλή. Ξυπνάει νωρίς το πρωί και προσεύχεται. Στη συνέχεια, έχει συναντήσεις με συνεργάτες και αξιωματούχους από όλο τον κόσμο. Συνήθως, ο Πάπας δίνει μια ομιλία ή μια συνέντευξη κάθε μέρα.

Ο Πάπας τρώει τακτικά ταπεινά γεύματα. Του αρέσει να μαγειρεύει μόνος του και συχνά μαγειρεύει για τους επισκέπτες του.

Ο Πάπας περνά επίσης χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά του. Του αρέσει να κάνει βόλτες στο Βατικανό και να επισκέπτεται τα μουσεία και τις βιβλιοθήκες του.

Πού μένει ο Πάπας;

Το διαμέρισμα του Πάπα έχει έξι δωμάτια. Βρίσκεται στον τρίτο όροφο του Αποστολικού Μεγάρου. Το διαμέρισμα διαθέτει επίσης ιδιωτικό παρεκκλήσι. Ωστόσο, ο Πάπας Φραγκίσκος προτιμά να μένει σε ένα λιτό διαμέρισμα στον ξενώνα. Παρεμπιπτόντως, η Ιταλία παρέχει νερό και ηλεκτρισμό.

 

Αφήστε μια απάντηση