Βέλγιο Οικονομία

Συνοπτικά   Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά

Βαριά βιομηχανία στο Βέλγιο

Εδώ εξορύσσονταν κάποτε άνθρακας.

Η βαριά βιομηχανία έχει μακρά παράδοση στο Βέλγιο.Η έννοια της "βαριάς βιομηχανίας" αναφέρεται σε μια κατηγορία βιομηχανίας που επεξεργάζεται και παράγει μεγάλα και βαριά προϊόντα ή επεξεργάζεται μεγάλες ποσότητες υλικών. Η εξόρυξη άνθρακα άνθισε κυρίως στη Βαλλονία, γι' αυτό και η περιοχή αυτή ήταν οικονομικά ανώτερη από τη Φλαμανδική για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, αφότου η βαριά βιομηχανία έχασε την οικονομική της σημασία, οι Φλαμανδοί κατάφεραν να καλύψουν τη διαφορά. Ειδικά η εξόρυξη άνθρακα μειώθηκε απότομα. Ως αποτέλεσμα, σύγχρονες εταιρείες που ειδικεύονταν στα χημικά προϊόντα ή στους υπολογιστές, για παράδειγμα, εγκαταστάθηκαν κυρίως στο βορρά.

Μπορείτε να αγοράσετε διαμάντια στην Αμβέρσα.

Πολύτιμα διαμάντια

Το Βέλγιο είναι γνωστό ως το παγκόσμιο κέντρο επεξεργασίας και εμπορίου διαμαντιών. Η πόλη της Αμβέρσας είναι η έδρα του Antwerp World Diamond Centre, του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου διαμαντιών στον κόσμο.

Η ιστορία της βελγικής βιομηχανίας διαμαντιών χρονολογείται από τον 15ο αιώνα, όταν οι Ιταλοί έμποροι διαμαντιών εγκαταστάθηκαν στην πόλη της Αμβέρσας. Η βιομηχανία αναπτύχθηκε γρήγορα και η Αμβέρσα έγινε γρήγορα ένα σημαντικό κέντρο εμπορίου διαμαντιών.

Σήμερα, το Βέλγιο επεξεργάζεται και εμπορεύεται περίπου το 80% των ακατέργαστων διαμαντιών στον κόσμο. Η βιομηχανία απασχολεί περίπου 20.000 άτομα και συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομία του Βελγίου.

Η βιομηχανία διαμαντιών του Βελγίου χαρακτηρίζεται από υψηλά πρότυπα ποιότητας και αυστηρούς ελέγχους. Τα διαμάντια που επεξεργάζονται στο Βέλγιο είναι γνωστά για την ποιότητα και την ομορφιά τους.

Τι κάνετε με το φυτό λυκίσκο;

Λυκίσκος, τι κάνουμε με αυτό;

Παρόλο που η βιομηχανία είναι πολύ σημαντική για το Βέλγιο, η γεωργία εξακολουθεί να παίζει έναν ορισμένο ρόλο. Τα δάση και τα λιβάδια αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της γεωργικής γης. Ωστόσο, στο Βέλγιο καλλιεργούνται επίσης λαχανικά: Το Βέλγιο είναι περισσότερο γνωστό για το ραδίκια, το οποίο είναι ένα μάλλον πικρό λαχανικό που δεν αρέσει πολύ στα παιδιά.

Αλλά το κουνουπίδι, το κινέζικο λάχανο, το μαρούλι και οι πιπεριές είναι επίσης μεταξύ των γεωργικών προϊόντων του Βελγίου. Στο Βέλγιο καλλιεργούνται επίσης φράουλες, μήλα και αχλάδια.

Το Βέλγιο είναι γνωστό για την πλούσια ιστορία και παράδοση του στην παρασκευή μπύρας. Η χώρα είναι επίσης ένας σημαντικός παραγωγός λυκίσκου, ενός βασικού συστατικού της μπύρας.

Ο λυκίσκος είναι ένα ποώδες φυτό που ανήκει στην οικογένεια των ψυχανθών. Χρησιμοποιείται στην παρασκευή μπύρας για να δώσει πικράδα, γεύση και αρωματική γεύση. Ο λυκίσκος καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο, αλλά το Βέλγιο είναι ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς του,ιδιαίτερα στη Δυτική Φλάνδρα

Η ιστορία της βελγικής καλλιέργειας λυκίσκου χρονολογείται από τον Μεσαίωνα. Το Βέλγιο έχει ιδανικό κλίμα για την καλλιέργεια λυκίσκου, με δροσερά καλοκαίρια και δροσερές νύχτες.

 

Leave a Reply