Βέλγιο Χαρακτηριστικά

Συνοπτικά   Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά

Οι δύο επίσημες γλώσσες της χώραςΜια ματιά στις Βρυξέλλες | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Το Βέλγιο είναι μια πολυεθνική χώρα με δύο επίσημες γλώσσες: τα Ολλανδικά (ή Φλαμανδικά) και τα Γαλλικά. Η γλώσσα που ομιλείται σε μια περιοχή του Βελγίου εξαρτάται από την γλωσσική κοινότητα στην οποία ανήκει η περιοχή.

Η πρωτεύουσα της χώρας, οι Βρυξέλλες

Οι Βρυξέλλες είναι η πρωτεύουσα του Βελγίου και είναι επίσης η έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πόλη είναι ένα σημαντικό κέντρο πολιτικής, οικονομίας και πολιτισμού.

Ελβετική Vs Βελγική σοκολάτα: Οι διαφορές ανάμεσα στις δύο αγαπημένες μας σοκολάτες | Δημήτρης ΜακρυνιώτηςΗ βελγική σοκολάτα

Η βελγική σοκολάτα είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για την υψηλή της ποιότητα, τη πλούσια γεύση και την απαλή της υφή. Η βελγική σοκολάτα παράγεται με αγνά υλικά και παραδοσιακές μεθόδους, γεγονός που της δίνει τη μοναδική της γεύση.

κύρια φωτογραφία συνταγής Βελγικές βάφλες - gaufres de BruxellesΟι βελγικές βάφλες

Οι βελγικές βάφλες είναι ένα δημοφιλές γλυκό στο Βέλγιο και σε όλο τον κόσμο. Είναι φτιαγμένες με ένα λεπτό, αφράτο κουρκούτι που ψήνεται σε ένα ειδικό σχήμα βάφλας. Οι βελγικές βάφλες σερβίρονται συνήθως με ζάχαρη, σιρόπι, βούτυρο ή σοκολάτα

Είναι αρκετά φωτεινά στους βελγικούς αυτοκινητόδρομους τη νύχτα.

Φωτιζόμενοι αυτοκινητόδρομοι

Το Βέλγιο είναι μια από τις πρώτες χώρες που υιοθέτησε φωτιζόμενους αυτοκινητόδρομους. Το πρώτο τμήμα φωτιζόμενου αυτοκινητόδρομου στο Βέλγιο εγκαινιάστηκε το 1958. Ο αυτοκινητόδρομος αυτός ήταν 10 χιλιόμετρα μήκος και συνέδεε τις πόλεις Λουβέν και Βρυξέλλες.

Η χρήση φωτιζόμενων αυτοκινητοδρόμων στο Βέλγιο έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Το 2023, το Βέλγιο έχει περίπου 1.000 χιλιόμετρα φωτιζόμενων αυτοκινητοδρόμων.

Ο κωμικός χαρακτήρας Lucky Luke υποτίθεται ότι πυροβολεί πιο γρήγορα από τη σκιά του.

Κόμικς στο Βέλγιο

Το Βέλγιο έχει μακρά και πλούσια ιστορία στον τομέα των κόμικς. Το πρώτο βελγικό κόμικ δημοσιεύτηκε το 1908 και από τότε η χώρα έχει γίνει ένας από τους σημαντικότερους παραγωγούς κόμικς στον κόσμο.

Μερικοί από τους πιο διάσημους βελγικούς χαρακτήρες κόμικς είναι οι εξής:

  • Ο Τεν Τεν: Ο Τεν Τεν είναι ένας νεαρός δημοσιογράφος που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, αντιμετωπίζοντας διάφορες περιπέτειες. Δημιουργήθηκε από τον Hergé και δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1929.
  • Ο Λούκι Λουκ: Ο Λούκι Λουκ είναι ένας καουμπόι που ζει στην Άγρια Δύση. Δημιουργήθηκε από τον Morris και δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1946.
  • Τα Στρουμφάκια: Τα Στρουμφάκια είναι μια ομάδα μικρών, μπλε πλασμάτων που ζουν σε ένα χωριό στο δάσος. Δημιουργήθηκαν από τον Peyo και δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά το 1958.

Βελγικές μπύρες: Ποικιλία γεύσεων και αρωμάτων - Μπυρα, blog about beerΒελγική μπύρα

Το Βέλγιο είναι γνωστό για την πλούσια ιστορία και παράδοση του στην παρασκευή μπύρας. Η χώρα είναι ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς μπύρας στον κόσμο και διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία μπύρας, από απλές λευκές μπύρες έως περίπλοκες στιβαρές μπύρες.

Leave a Reply