Βουλγαρία Φαγητά

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα        Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά         Χριστούγεννα

Εδώ σερβίρουμε χοιρινό με ξινολάχανο, ένα τυπικό γεύμα στη Βουλγαρία.

Τι τρώνε οι άνθρωποι στη Βουλγαρία;

Η βουλγαρική κουζίνα και το βουλγαρικό φαγητό είναι στενά συνδεδεμένα με αυτά των άλλων βαλκανικών χωρών. Το σιτάρι και ο αραβόσιτος χρησιμοποιούνται ευρέως, όπως και το ρύζι στο νότο. Το βοδινό, το χοιρινό και το πρόβειο κρέας προτιμώνται. Το αρνί είναι ιδιαίτερα δημοφιλές την άνοιξη.

Η shkembe chorba είναι η βουλγαρική σούπα με πατσά.

Τυπικά λαχανικά είναι το λάχανο, συχνά με τη μορφή ξινολάχανου, το σπανάκι και τα όσπρια, όπως τα φασόλια. Τα βερίκοκα βρίσκονται σε πολλές συνταγές, καθώς και τα δαμάσκηνα, τα κάστανα και τα σύκα. Χρησιμοποιούνται επίσης συχνά ως αποξηραμένα φρούτα.

Σούπες - ξινές, αλμυρές ή κρύες

Όπως και στις γειτονικές χώρες, οι ξινές σούπες - τσόρμπες - είναι δημοφιλείς. Κυκλοφορούν σε πολλές παραλλαγές, για παράδειγμα με κεφτέδες ή πατσά. Στα βουλγαρικά, η σούπα με πατσά ονομάζεται shkembe chorba. Παρεμπιπτόντως, ο πατσάς είναι εντόσθια, τα οποία μπορεί να προέρχονται από πρόβατο ή μοσχάρι. Ένα πιάτο που συνήθως δεν αρέσει στα παιδιά, τουλάχιστον εδώ στη Βουλγαρία. Άλλα είδη σούπας είναι χορταστικά, όπως η φασολάδα, την οποία γνωρίζουμε ως σερβική φασολάδα.

Το σαρμά είναι ένα από τα τυπικά πιάτα της Βουλγαρίας. Πρόκειται για ρολά από λάχανο, εδώ μπορείτε να φάτε σάρμα με γιαούρτι.

Το ταρατόρ είναι μια κρύα σούπα που σερβίρεται συχνά ως ορεκτικό τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Το γιαούρτι, το αγγούρι και τα τριμμένα καρύδια είναι τα κύρια συστατικά της. Ένα άλλο τυπικό ορεκτικό είναι η σαλάτα Schopska. Πρόκειται για μια ανάμεικτη σαλάτα, που συνήθως περιέχει ντομάτες, αγγούρι, πιπεριές και τριμμένο τυρί του βοσκού στην κορυφή.

Σάρμα, γεμιστές πιπεριές και άλλα τυπικά βουλγαρικά πιάτα

Η μπανίζα είναι ένα γλυκό από τη Βουλγαρία με σφολιάτα.

Το κρέας αποτελεί σημαντικό μέρος των περισσότερων κύριων πιάτων στη Βουλγαρία. Το καβαρμά παρασκευάζεται σε πήλινο σκεύος και περιέχει χοιρινό ή αρνίσιο κρέας και λαχανικά. Το ψητό κρέας από σούβλα ονομάζεται κεμπάπ. Kebaptscheta είναι το όνομα που δίνεται στα ρολά με κρέας στη σχάρα. Sarma είναι η ονομασία των τυλιγμάτων λάχανου, για τα οποία τα ξινισμένα φύλλα λάχανου γεμίζονται με κιμά. Οι πιπεριές γεμίζονται επίσης συχνά με ένα τέτοιο μείγμα.

Μπανίτσα και άλλα γλυκά

Η μπανίτσα είναι ένα γλυκό από σφολιάτα που συνήθως γεμίζεται με πρόβειο τυρί. Ωστόσο, μπορεί επίσης να γεμίσει με σπανάκι ή σοκολάτα. Η μπανίζα μπορεί να αγοραστεί τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά και όπως τα μπισκότα τύχης περιέχουν ένα μήνυμα ή μια πρόβλεψη για το μέλλον. Η μπανίζα σερβίρεται συχνά με ένα ρόφημα γιαουρτιού. Γιατί να μην ψήσετε μια μπανίτσα μόνοι σας; Μπορείτε να βρείτε μια συνταγή στην ενότητα με τις συμβουλές δραστηριοτήτων.

Άλλα τυπικά γλυκίσματα από τη Βουλγαρία είναι η mekiza (ντόνατς χωρίς γέμιση) και το pogatschen, ένα στρογγυλό αλμυρό ψωμί.

Αφήστε μια απάντηση