Ελλάδα Καθημερινότητα

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα        Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά

Στο καφενείο, το τυπικό ελληνικό καφενείο, οι άνθρωποι συναντιούνται για να παίξουν ή να κουβεντιάσουν

Γιατί οι Έλληνες πηγαίνουν σε ένα καφενείο;

Το καφενείο είναι χαρακτηριστικό της ζωής στην Ελλάδα. Εκεί πηγαίνουν οι άνθρωποι για να πιουν έναν καφέ ή το τυπικό ελληνικό απόσταγμα που λέγεται ούζο. Συζητούν για την πολιτική, την οικογένεια, τον καιρό και πολλά άλλα. Αυτό το καφενείο είναι ένα σημαντικό μέρος στην Ελλάδα. Οι επισκέπτες συχνά παίζουν εδώ ένα παιχνίδι που είναι γνωστό ως τάβλι και στην Ελλάδα ονομάζεται τάβλι. Οι Έλληνες μπορούν να παίξουν αυτό το επιτραπέζιο παιχνίδι για πολλές ώρες.

Ένα καφενείο είναι συνήθως πολύ απλά επιπλωμένο. Οι άνθρωποι κάθονται σε παλιές, συχνά ετοιμόρροπες ξύλινες καρέκλες και πίνουν τον καφέ τους. Το σημαντικό είναι ότι όλοι μπορούν να συναντηθούν και να συνομιλήσουν εδώ. Μπορείτε να καθίσετε σε ένα τραπέζι για πολλές ώρες πάνω από έναν καφέ χωρίς ο σερβιτόρος να παραπονεθεί και να ζητήσει νέα παραγγελία.

Στα παιδιά μάλλον δεν αρέσει καθόλου ο τυπικός ελληνικός καφές.

2004 κατάκτηση EURO

Οι Έλληνες αθλούνται ;

Το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στην Ελλάδα, αλλά και το μπάσκετ παίζεται και παρακολουθείται με ευχαρίστηση. Το 1987, η Ελλάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ. Και η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου το 2004 αύξησε περαιτέρω τον ενθουσιασμό των Ελλήνων για το ποδόσφαιρο.

Τα παιχνίδια με μπάλα έχουν επίσης σχέση με την ιστορία της Ελλάδας. Οι άνθρωποι παλεύουν για τις μπάλες από την αρχαιότητα. Ειδικά στην αρχαία Ελλάδα, στη Σπάρτη, το παιχνίδι με την μπάλα ήταν πολύ δημοφιλές.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες λάμβαναν επίσης χώρα στην Ελλάδα. Ήταν ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός στην αρχαιότητα. Πραγματοποιούνταν στην Ολυμπία, από την οποία παίρνουν ακόμη και σήμερα το όνομά τους. Η Ολυμπία ήταν ιερό του Δία, του πατέρα των θεών, στην Πελοπόννησο. Οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξήχθησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην Αθήνα, το 1896.

 

Τι κάνει το ελληνικό γιαούρτι τόσο ξεχωριστό;

Αν παραγγείλετε επιδόρπιο στην Ελλάδα, μάλλον δεν μπορείτε να προσπεράσετε το "γιαούρτι με μέλι και ξηρούς καρπούς". Tο ελληνικό γιαούρτι έχει διαφορετική γεύση και εμφάνιση από ότι στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες. Είναι πολύ πιο κρεμώδες και παχύρρευστο, δεν έχει τόσο ξινή γεύση και είναι επίσης πολύ πιο παχύρρευστο. Περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη, ασβέστιο και μαγνήσιο, ουσίες που χρειάζονται ιδιαίτερα οι άνθρωποι που γυμνάζονται. Για την παραγωγή του γιαουρτιού χρησιμοποιούνται βακτήρια γαλακτικού οξέος και αυτά είναι διαφορετικά στο ελληνικό γιαούρτι από ό,τι στο γιαούρτι των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Leave a Reply