Ελλάδα παιδιά και σχολείο

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα        Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά

Πόσο καιρό πηγαίνουν τα παιδιά στην Ελλάδα στο σχολείο;

Πριν ξεκινήσουν το σχολείο, τα παιδιά στην Ελλάδα μπορούν να παρακολουθήσουν ένα είδος προσχολικής εκπαίδευσης, το οποίο είναι παρόμοιο με το νηπιαγωγείο εδώ. Το νηπιαγωγείο προετοιμάζει τα παιδιά για το δημοτικό σχολείο. Η φοίτηση στο σχολείο είναι υποχρεωτική στην Ελλάδα. Όλα τα παιδιά μεταξύ έξι και 15 ετών πρέπει να πηγαίνουν σχολείο.

Τα παιδιά παρακολουθούν το δημοτικό σχολείο για τα πρώτα έξι χρόνια. Αγόρια και κορίτσια φοιτούν μαζί στο σχολείο. Τα περισσότερα σχολεία στην Ελλάδα είναι κρατικά- το ποσοστό των ιδιωτικών σχολείων είναι χαμηλό. Τα παιδιά αξιολογούνται σε πολύ πρώιμο στάδιο, στην πρώτη και τη δεύτερη τάξη με περιγραφική αξιολόγηση. Στην τρίτη και τέταρτη τάξη βαθμολογούνται με Α, Β. Γ. Από την πέμπτη τάξη και μετά, παίρνουν βαθμούς με άριστα το 10

Όλα τα παιδιά φοιτούν στον ίδιο τύπο σχολείου

Το δημοτικό σχολείο ακολουθείται από ένα άλλο τριετές σχολείο, το οποίο αντιστοιχεί στο δικό μας γυμνάσιο. Όλα τα παιδιά φοιτούν στον ίδιο τύπο σχολείου, δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις όπως εδώ.

Στη συνέχεια - τα παιδιά έχουν πάει στο σχολείο για εννέα χρόνια - η υποχρεωτική εκπαίδευση τελειώνει, αλλά πολλά παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο για άλλα τρία χρόνια πριν πάνε στο πανεπιστήμιο. Όσοι δεν θέλουν να το κάνουν αυτό, μεταπηδούν σε ένα επαγγελματικό σχολείο και ξεκινούν ένα πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης.

Schulstart, GriechenlandΞένες γλώσσες και τελικές εξετάσεις

Στο Γυμνάσιο, τα παιδιά μαθαίνουν αρχαία ελληνικά για πέντε ώρες. Ωστόσο, μεγάλη σημασία αποδίδεται και στις σύγχρονες ξένες γλώσσες στην Ελλάδα. Ορισμένα παιδιά πρέπει να μελετούν μια ξένη γλώσσα τα απογεύματα από τη δεύτερη τάξη του δημοτικού σχολείου. Στη συνέχεια, συχνά μαθαίνουν μια δεύτερη ξένη γλώσσα, έτσι ώστε τις επτά κανονικές σχολικές ώρες το απόγευμα να ακολουθούν δύο ώρες μαθημάτων ξένης γλώσσας. Υπάρχουν επίσης εργασίες για το σπίτι και εξετάσεις. Στην Ελλάδα, η επιτυχία στις εξετάσεις είναι πολύ σημαντική για το βιογραφικό του παιδιού.

Όσοι φοιτούν στην ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση προετοιμάζονται για τις τελικές εξετάσεις τους. Είναι σχεδόν αδύνατο να τις περάσουν χωρίς επιπλέον μαθήματα. Επομένως, πολλά παιδιά παρακολουθούν κανονικά το σχολείο, κάνουν τα μαθήματά τους και προετοιμάζονται για τις τελικές τους εξετάσεις σε ένα ιδιωτικό φροντιστήριο. Αυτό είναι αρκετά εξαντλητικό.

Στην Ελλάδα γίνονται επίσης συχνά διαδηλώσεις κατά της σχολικής πολιτικής της κυβέρνησης. Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές ενωμένοι απαιτούν καλύτερες σχολικές εγκαταστάσεις και περισσότερα χρήματα για την εκπαίδευση.

Leave a Reply