Λιθουανία Χαρακτηριστικά

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα        Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά

 Ειδικά χαρακτηριστικά στη Λιθουανία

Τι είναι χαρακτηριστικό για τη νοτιότερη χώρα των κρατών της Βαλτικής; Μια μικρή επιλογή:

Όπως και στην Πολωνία, στη Λιθουανία δεν υπάρχουν ονόματα στις πινακίδες των κουδουνιών. Αντ' αυτού, υπάρχουν κωδικοί πόρτας, τουλάχιστον στις μεγάλες πόλεις.

Η Λιθουανία είναι η χώρα των αερόστατων. Λέγεται ότι έχει τα περισσότερα αερόστατα ανά κάτοικο.

Οι Λιθουανοί λατρεύουν να τραγουδούν. Αυτό το έχουν κοινό με τις άλλες χώρες της Βαλτικής. Τα λαϊκά τραγούδια ονομάζονται Dainos. Το φεστιβάλ τραγουδιού πραγματοποιείται τακτικά.

Εθνική ομάδα μπάσκετ της Λιθουανίας 2010

Και τι άλλο;

Μπάσκετ

Θα πιστεύατε ότι το μπάσκετ είναι το πιο σημαντικό άθλημα στη Λιθουανία; Ακριβώς! Η εθνική ομάδα μπάσκετ της Λιθουανίας έχει αναδειχθεί τρεις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης και κατέκτησε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2010. Πολλοί Λιθουανοί πηγαίνουν σε αγώνες μπάσκετ στον ελεύθερο χρόνο τους ή παίζουν οι ίδιοι. Το μπάσκετ είναι το εθνικό άθλημα στη Λιθουανία.

Έτσι μοιάζει ένας μπουφές την παραμονή των Χριστουγέννων στη Λιθουανία. 

Τι είναι ο Kūčios;

Τα Χριστούγεννα, η Λιθουανία έχει την παράδοση να μαγειρεύει δώδεκα πιάτα χωρίς κρέας. Το γεύμα αυτό ονομάζεται Kūčios (προφέρεται κούτσιος). Όλη η οικογένεια έρχεται μαζί. Οι συγγενείς που ζουν στο εξωτερικό προσπαθούν επίσης να έρθουν. Παραδοσιακά, λίγο σανό τοποθετείται κάτω από το τραπεζομάντιλο ως υπενθύμιση ότι ο Ιησούς γεννήθηκε σε έναν στάβλο. Ένα τυπικό γεύμα περιλαμβάνει ψάρι, πατάτες, λαχανικά όπως λάχανο τουρσί και ψωμί - το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν επιτρέπονται. Όλοι στο τραπέζι πρέπει να γευτούν κάθε ένα από τα δώδεκα πιάτα.

Τι είναι το kankles;

Το kankles είναι το τυπικό παραδοσιακό λιθουανικό μουσικό όργανο που χρησιμοποιείται για τη συνοδεία πολλών τραγουδιών. Πρόκειται για ένα έγχορδο μουσικό όργανο με μαδέρια.

Κάπως έτσι μοιάζουν τα λιθουανικά kankles.

Αφήστε μια απάντηση