Μολδαβία Καθημερινή ζωή

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα        Φαγητά        Παιδιά και σχολείο

Η Μολδαβία, το φτωχοκομείο της Ευρώπης

Το φτωχοκομείο της Ευρώπης

Η Μολδαβία αναφέρεται μερικές φορές ως το φτωχοκομείο της Ευρώπης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι σε αυτή τη μικρή χώρα ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού έχει ήδη μεταναστεύσει με την ελπίδα να βρει δουλειά στο εξωτερικό. Πολλοί αφήνουν πίσω τα παιδιά τους.

Από αυτούς που παραμένουν, πολλοί είναι άνεργοι. Ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει σε πολλά χωριά. Οι άνθρωποι παλεύουν να επιβιώσουν σε άθλια σπιτάκια. Ορισμένοι δεν έχουν καν τρεχούμενο νερό ή τουαλέτες με καζανάκι.

Αυτά τα τσιμεντένια κτίρια μπορείτε να τα δείτε στο δρόμο από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της Chișinău.

Ζώντας στη Μολδαβία

Ενώ τα μικρά πέτρινα σπίτια κυριαρχούν στο τοπίο της υπαίθρου, οι άνθρωποι στη μεγάλη πόλη Κισινάου ζουν κυρίως σε τυποποιημένα κτίρια. Πολλά από αυτά παρουσιάζουν σημάδια φθοράς. Τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα λακκούβες και οι δρόμοι στην ύπαιθρο μετατρέπονται σε λασπωμένους δρόμους όταν βρέχει και χιονίζει.

Αυτό το τρόλεϊ ταξιδεύει μέσα στην Υπερδνειστερία.

Στον δρόμο στη Μολδαβία

Όπως σε πολλές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, τα τρόλεϊ κυκλοφορούν και στις πόλεις της Μολδαβίας. Είναι επίσης γνωστά ως τρόλεϊ επειδή κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια που παίρνουν από εναέρια γραμμή, δηλαδή γραμμές πάνω από το δρόμο.

Leave a Reply