Σλοβενία Άνθρωποι

Συνοπτικά     Προφίλ     Χώρα    Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική        Φαγητά   Καθημερινότητα   Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά       Γιορτές

 Ποιος ζει στη Σλοβενία;

Δύο εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σήμερα στη Σλοβενία και η χώρα είναι αραιοκατοικημένη. Η Σλοβενία δεν έχει το ίδιο πρόβλημα μειονοτήτων με τη Σερβία και την Κροατία. Οι 83 στους 100 ανθρώπους που ζουν εκεί είναι Σλοβένοι. Υπάρχουν επίσης Κροάτες, Σέρβοι, Ούγγροι, Βόσνιοι, Μαυροβούνιοι, Αλβανοί, Ιταλοί και Ρομά, αν και αποτελούν πολύ μικρό ποσοστό του συνολικού πληθυσμού. Περίπου οι μισοί κάτοικοι της Σλοβενίας ζουν στις πόλεις. Ο πληθυσμός της Σλοβενίας δεν αυξάνεται πολύ και υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι στη χώρα.

Τι μιλούν οι άνθρωποι στη Σλοβενία;

Οι περισσότεροι άνθρωποι στη Σλοβενία μιλούν σλοβενικά. Τα σλοβενικά είναι μια σλαβική γλώσσα. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η γλώσσα αυτή θεωρούνταν η γλώσσα των απλών ανθρώπων, δηλαδή των αγροτών και των εργατών. Οι άνθρωποι που θεωρούσαν τους εαυτούς τους μορφωμένους μιλούσαν ιταλικά, γερμανικά ή ουγγρικά. Ως αποτέλεσμα, η σλοβενική γλώσσα καλλιεργήθηκε ελάχιστα ως τυποποιημένη γλώσσα.

Οι διακριτικοί χαρακτήρες είναι χαρακτηριστικοί της σλοβενικής γλώσσας. Πρόκειται για μικρές τελείες ή παύλες, αλλά μπορεί επίσης να είναι σημάδια ή υποκοριστικά που απαιτούν μια συγκεκριμένη προφορά. Για παράδειγμα, το Š προφέρεται σαν "tsch".

Σλοβενία Εκκλησία Πίστη - Δωρεάν φωτογραφία στο Pixabay - PixabayΣε τι πιστεύουν οι άνθρωποι στη Σλοβενία;

Οι περισσότεροι άνθρωποι στη Σλοβενία είναι Ρωμαιοκαθολικοί, ενώ υπάρχουν και κάποιοι Προτεστάντες και Σέρβοι Ορθόδοξοι. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης μουσουλμάνοι, Εβραίοι και άλλες μικρές θρησκευτικές κοινότητες. Το ποσοστό των καθολικών στη Σλοβενία μειώνεται και πολλοί άνθρωποι είναι καθολικοί στα χαρτιά, αλλά δεν πηγαίνουν πλέον στην εκκλησία.

Οι μουσουλμάνοι στη Σλοβενία είναι κυρίως μετανάστες από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Στη Σλοβενία, η θρησκεία και το κράτος είναι διαχωρισμένα μεταξύ τους. Για παράδειγμα, δεν υπάρχουν θρησκευτικά σύμβολα στα κρατικά ιδρύματα και δεν υπάρχει θρησκευτική εκπαίδευση στα σχολεία.

Αφήστε μια απάντηση