Σλοβενία Παιδιά και Σχολείο

Συνοπτικά     Προφίλ     Χώρα    Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική        Φαγητά    Καθημερινότητα  Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά       Γιορτές

Τα παιδιά στη Σλοβενία ​​δεν θα φορούν μάσκες σε νηπιαγωγεία και σχολεία - Free PressΕκπαιδευτικό σύστημα στη Σλοβενία

Το σχολικό σύστημα στη Σλοβενία είναι αρκετά τυποποιημένο, καθώς δεν είναι μια τόσο μεγάλη χώρα. Στη Σλοβενία υπάρχουν νηπιαγωγεία. Μεταξύ της ηλικίας των έξι και επτά ετών, τα παιδιά προετοιμάζονται εκεί για να ξεκινήσουν το σχολείο. Θα βρείτε επίσης παιδικό σταθμό στη Σλοβενία, αλλά μόνο τα μισά περίπου παιδιά φοιτούν σε αυτό.

Η φοίτηση στο σχολείο είναι υποχρεωτική από την ηλικία των έξι έως τα 15 έτη. Η φοίτηση στο σχολείο είναι δωρεάν. Τα παιδιά παρακολουθούν αρχικά το δημοτικό σχολείο για τέσσερα χρόνια. Στο δημοτικό σχολείο διδάσκει ένας δάσκαλος. Ειδικότητες εκπαιδευτικών διδάσκουν μόνο από την πέμπτη τάξη και μετά.

Στην 6η και στην 9η τάξη, οι μαθητές πρέπει να περάσουν το Εθνικό Τεστ Αξιολόγησης Γνώσεων, το οποίο ονομάζεται Nacionalno preverjanje znanja στα σλοβενικά. Ανάλογα με τα αποτελέσματα, οι μαθητές της 9ης τάξης θα έχουν -ή όχι- το δικαίωμα να ξεκινήσουν τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Τα σχολεία ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρέχουν δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μπορεί να είναι γενική (ή επαγγελματική-τεχνική) ή δευτεροβάθμια επαγγελματική (ή τεχνική) εκπαίδευση. Οι μαθητές επιλέγουν το είδος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν ανάλογα με τα αποτελέσματά τους στο τελικό τεστ της 9ης τάξης, τις φιλοδοξίες τους και τα ενδιαφέροντά τους.

Χτυπούν δυνατά το κουδούνι για .... να τρομάξουν οι αρκούδες

Γιατί τα σλοβενικά παιδιά πρέπει να χτυπούν δυνατά το κουδούνι του ποδηλάτου τους στο δάσος;

Παρεμπιπτόντως, τα παιδιά στο σχολείο στη Σλοβενία πρέπει επίσης να μάθουν ότι είναι καλύτερο να χτυπούν δυνατά το κουδούνι του ποδηλάτου τους στο δάσος. Γιατί συμβαίνει αυτό; Για να τρομάξουν τις αρκούδες, μερικές από τις οποίες ζουν ακόμη στα σλοβενικά βουνά.

Πολλά παιδιά τα πάνε καλά στη Σλοβενία. Τα παιδιά προστατεύονται. Αλλά όπως και εδώ, υπάρχουν και παιδιά που δεν τα πάνε τόσο καλά. Ποια παιδιά δεν τα πάνε τόσο καλά στη Σλοβενία;

Προκαταλήψεις κατά των παιδιών Ρομά

Παιδιά Ρομά

Όπως και σε άλλες βαλκανικές χώρες, η εθνοτική ομάδα των Ρομά ζει και στη Σλοβενία. Παρόλο που υπάρχει νόμος κατά της περιθωριοποίησης των Ρομά, η πραγματικότητα δυστυχώς εξακολουθεί να είναι συχνά διαφορετική. Υπάρχουν ακόμη πολλές προκαταλήψεις κατά των Ρομά. Είναι πιο δύσκολο για αυτούς να βρουν σπίτι και δουλειά. Και πολλοί άνθρωποι περιφρονούν τους Ρομά, κάτι που είναι ιδιαίτερα αισθητό μεταξύ των παιδιών.

Άλλα παιδιά τους κοροϊδεύουν ή τους αποφεύγουν. Αυτό είναι συχνά κακό για τα παιδιά Ρομά. Ειδικά τα παιδιά Ρομά συχνά δεν λαμβάνουν επαρκή εκπαίδευση στη Σλοβενία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα παιδιά Ρομά έχουν επίσης περισσότερα προβλήματα στο σχολείο, ιδίως επειδή μιλούν μια γλώσσα που δεν διδάσκεται στο σχολείο. Σύμφωνα με έρευνα της Unicef, πολλά παιδιά στη Σλοβενία ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, και ένας ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός από αυτά είναι παιδιά Ρομά.

Υπάρχουν προσπάθειες να αλλάξει αυτό, αλλά δυστυχώς οι προκαταλήψεις συχνά επιμένουν.

 

Leave a Reply