Ηνωμένο Βασίλειο καθημερινότητα

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα        Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Τυπικά    Χριστούγεννα

 

Τυπικό αγγλικό σπίτι

Πώς ζουν οι βρετανικές οικογένειες;

Οι περισσότεροι Βρετανοί ζουν στο δικό τους σπίτι, περίπου το 70%. Ωστόσο, το σπίτι είναι συνήθως μάλλον μικρό.Τα περισσότερα είναι διαμερίσματα, αλλά υπάρχουν επίσης μονοκατοικίες και, κυρίως, ημι-μονοκατοικίες. Τα δύο μισά ενός σπιτιού ενώνονται μεταξύ τους. Τα σπίτια είναι χτισμένα από πέτρα. Τα περισσότερα σπίτια διαθέτουν κήπο. Οι Βρετανοί λατρεύουν να εργάζονται σε αυτά.

Οι βρετανικές οικογένειες έχουν συνήθως ένα ή δύο παιδιά. Ο μέσος όρος είναι 1,7 παιδιά. Στα βρετανικά αγόρια αρέσει να παίζουν ποδόσφαιρο. Άλλα αγαπημένα αθλήματα είναι το ράγκμπι και το κρίκετ. Στα κορίτσια αρέσει ιδιαίτερα το χόκεϊ, ο χορός, η κολύμβηση και η ιππασία. Οι πρόσκοποι είναι επίσης δημοφιλείς. Τα παιδιά στην Αγγλία μαθαίνουν επίσης από νωρίς αγγλικές ρίμες και γλωσσοδέτες.

Σε ορισμένες οικογένειες, η τηλεόραση είναι ανοιχτή το πρωί ή όλη την ημέρα. Πολλές οικογένειες έχουν ένα κατοικίδιο ζώο: μια γάτα, έναν σκύλο, ένα κουνέλι ή έναν παπαγάλο. Τα Σαββατοκύριακα, σε πολλές οικογένειες αρέσει να πηγαίνουν εκδρομή. Υπάρχουν πολλά φιλικά προς τα παιδιά μουσεία και ζωολογικοί κήποι. Σε πολλά μουσεία, μπορείτε να αγγίξετε κάτι σε ορισμένα τραπέζια, το οποίο ονομάζεται hands on. Αυτό είναι διαθέσιμο στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, για παράδειγμα.

Αν ζείτε κοντά στη θάλασσα, θα απολαύσετε φυσικά και την έξοδο στην παραλία. Οι άνθρωποι αρέσκονται επίσης να περνούν τις διακοπές τους στα δικά τους παραθαλάσσια θέρετρα. Όσοι κάνουν διακοπές στο εξωτερικό προτιμούν να πηγαίνουν στην Ισπανία ή τη Γαλλία. Το χειμώνα, στα βρετανικά παιδιά αρέσει να κάνουν πατινάζ στον πάγο.

Leave a Reply