Σερβία Ζώα και Φυτά

Συνοπτικά     Προφίλ     Χώρα    Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική         Φαγητά     Καθημερινότητα   Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά

Ποια ζώα ζουν στη Σερβία;

Αρκετά! Η Σερβία φιλοξενεί περισσότερα από 60 από τα 100 ευρωπαϊκά είδη πτηνών και θηλαστικών, δηλαδή περισσότερα από τα δύο τρίτα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται πολλά είδη που έχουν γίνει πολύ σπάνια ή και εξαφανιστεί σε άλλα μέρη της Ευρώπης. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι καφέ αρκούδες, οι λύκοι, οι αγριόγατες και οι λύγκες. Αλεπούδες, αγριογούρουνα, ασβοί και κουνάβια είναι ακόμη πιο συχνά, ιδίως στα δάση.

Είδη απόλυτα προσαρμοσμένα στα βουνά, όπως οι ορεινές αίγες και τα αγριοκάτσικα, ζουν στα σερβικά βουνά. Μόνο η ορνιθοπανίδα της Σερβίας καλύπτει ακόμη και το 80% των ευρωπαϊκών ειδών πουλιών. Η ποικιλία των πτηνών είναι επομένως αρκετά μεγάλη. Υπάρχουν, για παράδειγμα, χρυσαετοί, αλλά και διάφοροι γύπες και κουκουβάγιες.

αγριόγατα
Καφέ αρκούδα
Λύγκας

 

 

 

 

 

 

Τι αναπτύσσεται στη Σερβία;

Αγρινός

Σερβία: βουνά, δάση και τομείς Στοκ Εικόνες - εικόνα από : 77097824Το ένα τρίτο της χώρας είναι δασική. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά δέντρα, όπως βελανιδιές, καστανιές και οξιές, καθένα από τα οποία έχει διαφορετικά υποείδη. Η ποικιλομορφία είναι ιδιαίτερα μεγάλη στα εθνικά πάρκα της Σερβίας, όπου υπάρχουν δάση φλαμουριάς, παρθένα δάση, σφένδαμοι, πεύκα και πολλά άλλα. Σπάνια και πολύτιμα φαρμακευτικά φυτά μπορούν επίσης να βρεθούν εκεί.

Εθνικά πάρκα

Υπάρχουν τέσσερα μεγάλα εθνικά πάρκα στη Σερβία. Η Φρούσκα Γκόρα φιλοξενεί μουφλόν (αγρινό), κουνάβια και

ερυθρελάτη Pančić

σαλαμάνδρες. Το Εθνικό Πάρκο Đerdap αποτελείται από ένα τοπίο με βράχους ποταμών και φιλοξενεί, για παράδειγμα, καφέ αρκούδες, τσακάλια και λύγκες.

Στη νότια Σερβία, το Εθνικό Πάρκο Kopaonik βρίσκεται σε μια οροσειρά όπου ο υψηλότερος καταρράκτης της Σερβίας πέφτει στα βάθη. Το Εθνικό Πάρκο Τάρα είναι σε μεγάλο βαθμό δασωμένο. Για παράδειγμα, εδώ φύεται η σπάνια σερβική ερυθρελάτη, γνωστή και ως ερυθρελάτη Pančić από τον Σέρβο βοτανολόγο Josif Pančić. Έτσι, συμβαίνουν πολλά στη Σερβία όσον αφορά τη διατήρηση της φύσης. Οι προστατευόμενες περιοχές πρόκειται επίσης να επεκταθούν.

 

 

Αφήστε μια απάντηση