Γερμανικές βάφλες

Μάρθα Χουρπουλιάδου

  • Υλικά

12-15 βάφλες

  1. 125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  2. 2 κ.σ. ζάχαρη ή μέλι
  3. 1 βανίλια
  4. 1 πρέζα αλάτι
  5. 4 αυγά
  6. 250 γρ. αλεύρι
  7. 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  8. 250 ml γάλα ή κρέμα γάλακτος
  • Εκτέλεση 
  1. Ανακατεύουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη ή το μέλι, τη βανίλια, το αλάτι και τα αυγά.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το οποίο προηγουμένως έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ, και το γάλα ή την κρέμα γάλακτος, μέχρι να προκύψει ένας αραιός χυλός.
  3. Ζεσταίνουμε τη βαφλιέρα και αλείφουμε με ένα πινέλο λίγη μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου) ή ηλιέλαιο. Ρίχνουμε με ένα κουτάλι ζύμη στη βαφλιέρα και την απλώνουνε γρήγορα. Κλείνουμε τη βαφλιέρα και ψήνουμε τις βάφλες για 3-5 λεπτά.
  4. Μόλις πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και βγαίνουν εύκολα με ένα πιρούνι, είναι έτοιμες. Τις τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

 

Leave a Reply