Ποιος πιο κατάλληλος για να μας μιλήσει για το επάγγελμά του...από τους ίδιους τους γονείς & κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου μας;

Στάλθηκε λοιπόν μέσω του myschool το εξής μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους γονείς & κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου μας:

Αξιότιμε κύριε, αξιότιμη κυρία,

θα θέλαμε να σας ζητήσουμε τη συνδρομή σας προκειμένου να υλοποιηθεί μια πτυχή της δράσης “Ημέρες Καριέρας”, την οποία διοργανώνει το σχολείο μας για να βοηθήσει τους/τις μαθητές/τριες να επιλέξουν το επάγγελμα που τους/τις ενδιαφέρει. Η συμβολή σας θα ήταν πολύτιμη αν μπορούσατε να διαθέσετε λίγο από τον χρόνο σας και να έρθετε στο σχολείο προκειμένου να μιλήσετε στα παιδιά της Γ’ τάξης  για το επάγγελμα σας. Σχεδιάζουμε να πραγματοποιήσουμε ένα σχετικό διήμερο εκδηλώσεων πιθανότατα  Μάρτιο ή Απρίλιο. Όσοι  ενδιαφέρεστε -σε όποια τάξη κι αν φοιτούν τα παιδιά σας- να δηλώσετε συμμετοχή στη δράση αυτή παρακαλούμε να συμπληρώσετε (μέχρι τέλη Φλεβάρη) τη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε στον παρακάτω υπερσύνδεσμο.

Χρήσιμο θα ήταν να υπάρχει εκπροσώπηση απ’ όλους τους επαγγελματικούς χώρους, ώστε οι μαθητές/τριες να αποκτήσουν μια όσο το δυνατόν ευρύτερη εικόνα για τις επαγγελματικές τους επιλογές. Ήδη οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου έχουν συμπληρώσει ένα σχετικό ερωτηματολόγιο, ενώ προγραμματίζονται το προσεχές διάστημα εκδηλώσεις ενημέρωσης για τα ΓΕΛ / ΕΠΑΛ τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους κηδεμόνες τους.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία!

Προς μεγάλη μας έκπληξη και χαρά ανταποκρίθηκαν αρκετοί γονείς οι οποίοι δέχτηκαν να έρθουν στο σχολείο για να παρουσιάσουν το επάγγελμά τους και να συζητήσουν με τους/τις μαθητές/τριες γι' αυτό.

Αφήστε μια απάντηση