Τα Μετέωρα

Τα Μετέωρα είναι πολλοί βράχοι από ψαμμίτη οι οποίοι είναι έξω από την Καλαμπάκα. Τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, είναι σήμερα το δεύτερο πιο σημαντικό μέρος στην Ελλάδα για μοναστήρια μετά από το Άγιο Όρος.
Από τα τριάντα που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνον έξι μοναστήρια, τα οποία, από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

 

DISNEYLAND

Η Disneyland βρίσκεται κοντά στο Παρίσι. Έχει μέσα  ξενοδοχεία, καταστήματα, εστιατόρια, γήπεδα γκολφ και άλλα. Πρόκειται για το νούμερο ένα ταξιδιωτικό προορισμό της Ευρώπης με περισσότερους από 13 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Η Disneyland ξεκίνησε το 1992 και από τότε έχει φιλοξενήσει περισσότερους από 320 εκατομμύρια επισκέπτες.

Η Disneyland ειναι χωρισμένη σε 5 θεματικές κοινότητες. Η διακόσμηση, οι ατραξιόν, τα εστιατόρια, αλλά ακόμα και η βλάστηση σε κάθε χώρα είναι εναρμονισμένες με το εκάστοτε θέμα.

Η Main Street είναι το πρώτο πράγμα που θα συναντήσετε μπαίνοντας στην Disneyland. Πρόκειται για έναν εμπορικό δρόμο, που παραπέμπει στις Η.Π.Α του 1870. Αυτός ο τομέας είναι γεμάτος με κάθε λογής καταστήματα, εστιατόρια, καφέ, ζαχαροπλαστεία.

Fantasyland:  Είναι η χώρα των μύθων και των παραμυθιών. Ο σκοπός του Walt Disney ήταν ο επισκέπτης να νίωσει σα να πρωταγωνιστεί σε κάποιο από τα παραμύθια της Disney.

Πηγή

Ο Πύργος της Πίζας

ο Πύργος της Πίζας  είναι το  καμπαναριό του Καθεδρικού Ναού της Ιταλικής πόλης της Πίζας και είναι γνωστός για την κλίση του. Η κλίση του Πύργου άρχισε κατά τη διάρκεια της κατασκευής του και οφειλόταν στο μαλακό έδαφος που υπήρχε από κατω 'Hδη κατά τις δεκαετίες πριν την ολοκλήρωση της κατασκευής, η κλίση αυξήθηκε και συνέχισε να αυξάνεται σταδιακά μέχρι τις αρχές του 21ου αιώνα που τον σταθεροποίησαν

Το ύψος του πύργου είναι 55,86 μ. από τη χαμηλότερη πλευρά του εδάφους και 56,67 μ.  από την υψηλότερη. Ο πύργος διαθέτει 296 ή 294 σκαλοπάτια καθώς ο έβδομος όροφος έχει δύο λιγότερα στην βόρεια πλευρά της σκάλας. Πριν από τις εργασίες αναστήλωσης  ο πύργος είχε κλίση  5,5 μοιρών ενώ τώρα έχει κλίση 3,97 μοίρες.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82_%CE%A0%CF%8D%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%A0%CE%AF%CE%B6%CE%B1%CF%82

Το Μπιγκ Μπεν

Μπιγκ Μπεν λέγεται η μεγάλη καμπάνα και το ρολόι στο βόρειο άκρο των ανακτόρων του Ουεστμίστερ στο Λονδίνο γενικότερα παραπέμπει στο ρολόι ή τον πύργο του ρολογιού. Είναι το μεγαλύτερο τεσσάρων όψεων ρολόι με καμπάνες και ο πύργος του ρολογιού είναι ο τρίτος ψηλότερος στον κόσμο. Το χτίσιμο του πύργου ολοκληρώθηκε τις 10 Απριλίου 1858. Ο πύργος του ρολογιού έχει γίνει ένα από τα πιο γνωστά σύμβολα τόσο του Λονδίνου όσο και της Αγγλίας. O τωρινός Πύργος του Ρολογιού ανεγέρθηκε ως μέρος του σχεδιασμού του Charles Barry για ένα νέο ανάκτορο, μετά από την καταστροφή του παλιού παλατιού του Ουέστμινστερ από πυρκαγιά το βράδυ της 16ης Οκτωβρίου 1834. Αν και ο Barry ήταν ο κύριος αρχιτέκτονας του ανακτόρου, στράφηκε στον Αύγουστο Pugin για το σχεδιασμό του Πύργου του Ρολογιού, το οποίο μοιάζει σε νωρίτερα σχέδια του Pugin , συμπεριλαμβανομένου ενός για το Scarisbrick Hall.

Πηγή

Η πύλη του Βρανδεμβούργου

Η πύλη του Βρανδεμβούργου, στο κέντρο του Βερολίνου, πρωτεύουσα της Γερμανίας, αποτελούσε παλιότερα την πύλη της πόλης, ενώ σήμερα είναι το πιο γνωστό σύμβολο της γερμανικής πρωτεύουσας. Βρίσκεται στην πλατεία Παρίζερ, την οποία συνδέει με την λεωφόρο Ούντερ ντεν Λίντεν. Η πύλη είναι συνδεδεμένη με πολλά σημαντικά γεγονότα της ιστορίας της Γερμανίας. Κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1788 με 1791 και κατά την διάρκεια της βασιλείας του Φρειδερίκου Γουλιέλμου του δεύτερου της Πρωσίας. Το 1806 η ρωμαϊκή πολεμική άμαξα που ομόρφαινε την Πύλη, μεταφέρθηκε από τον Μεγάλο Ναπολέοντα στο Παρίσι, όμως το 1814 επέστρεψε ξανά στο Βερολίνο, και το γλυπτό ξαναπήρε τη θέση του στο μνημείο. Το 1860 με αφορμή την κατεδάφιση των τειχών του Βερολίνου, καταστράφηκαν σχεδόν όλες οι πύλες της πόλης, με εξαίρεση την πύλη του Βρανδεμβούργου. Κατά την διάρκεια του δεύτερου παγκόσμιου Πολέμου το γλυπτό της θεάς Νίκης με την άμαξα παθαίνει σημαντικές ζημίες εξαιτίας των πυροβολισμών. Επίσης το κυρίως σώμα της πύλης είχε εν μέρει καταστραφεί. Το μνημείο ήταν ανάγκη να ξαναφτιαχτεί. 28 χρόνια μετά το χτίσιμο του τείχους του Βερολίνου, στις 22 Δεκεμβρίου 1989, και παράλληλα με την πτώση του Τείχους, η πύλη του Βερολίνου άνοιξε, ενώνοντας τα δύο τμήματα της πόλης. Η πύλη του Βρανδεμβούργου είναι το σύμβολο της ένωσης της Γερμανίας. Στις 3 Οκτωβρίου 2002 η πύλη του Βρανδεμβούργου κατασκευάστηκε πλήρως, έπειτα από εργασίες 22 μηνών.

Πηγή

Καλωσόρισμα!

Καλό ξεκίνημα στις δημοσιογραφικές αναζητήσεις σας. 

Εύχομαι να συλλέξετε εμπειρίες και γνώσεις!