Δημιουργήσαμε ψηφιακό quiz-πολλαπλής επιλογής με την εφαρμογή LearningApps: "Η σημασία των προϊόντων της μέλισσας στην οικονομία της Ελλάδας"
Συνεργαστήκαμε οι: Ιωάννα Κ. και Ντάρα Ιλ. (από την ομάδα της κυψέλης της Τετάρτης).
Δημιουργήσαμε ψηφιακό quiz-πολλαπλής επιλογής με την εφαρμογή LearningApps: "Η σημασία των προϊόντων της μέλισσας στην οικονομία της Ελλάδας"
Συνεργαστήκαμε οι: Ιωάννα Κ. και Ντάρα Ιλ. (από την ομάδα της κυψέλης της Τετάρτης).
Δημιουργήσαμε ψηφιακό quiz-Συμπλήρωσε το κενό με την εφαρμογή LearningApps: "Ευεργετικές ιδιότητες του μελιού".
Συνεργαστήκαμε οι: Μαρία Π. (από την ομάδα των εργατριών της Παρασκευής), Μυρτώ Τ. και Ειρήνη Π. (από την ομάδα της κυψέλης της Παρασκευής) .
Στη συνάντηση της Παρασκευής μετά τα αλμυρά κρακεράκια δοκιμάσαμε τα μπισκότα μελιού (για τη συνταγή εδώ) που ετοίμασε η κα Αγγελοπούλου μαζί με χαμομήλι και μέλι.
Το έργο ζωγραφικής της Ιωάννας έγινε puzzle (Εφαρμογή JigsawPlanet):
Το έργο ζωγραφικής της Αλεξάνδρας έγινε puzzle (Εφαρμογή JigsawPlanet):
Σήμερα η Νίκη από την ομάδα της Κυψέλης της Τετάρτης έφερε στην συνάντηση μας κέικ με μέλι που το παρασκεύασε μόνη της στο σπίτι.
Την ευχαριστούμε πολύ. Η κα Αγγελοπούλου ετοίμασε χαμομήλι με μέλι ανθέων για να συνοδεύσουμε το κέικ.
Υλικά
2 αυγά
75 γρ. μέλι
65 γρ. γάλα
55 γρ. ελαιόλαδο
210 γρ. αλεύρι
65γρ. χυμός πορτοκαλιού με σόδα
κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση
Προσθέτουμε όλα τα υγρά και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 45 λεπτά.
Στη συνάντηση της Παρασκευής παρασκευάσαμε τα μπισκότα μελιού (για τη συνταγή εδώ). Συνεργαστήκαμε οι: Τάσος Μ., (από την ομάδα των κηφήνων της Παρασκευής) Δόμνα Σ., Μαρία Π., Χρυσούλα Λ., Σταυρούλα Δ. (από την ομάδα των εργατριών της Παρασκευής).
και τα videos:
Η κα Αγγελοπούλου Ευγενία γεωπόνος, στη δεύτερη διαδικτυακή μας συνάντηση, ενημέρωσε την ομάδα της Τετάρτης για την ανατομία της μέλισσας και τους κατοίκους της φωλιάς.
Την ευχαριστούμε πολύ για την παρουσίαση της.
Πρόταση για ένα υγιεινό σνακ:
Υλικά
250 γρ φυστικοβούτυρο
90 γρ μέλι
105 γρ βρώμη
Εκτέλεση
Αλέθουμε τη βρώμη να γίνει σκόνη. Ζεσταίνουμε λίγο το φυστικοβούτυρο για να γίνει πιο ρευστό. Προσθέτουμε το μέλι και την αλεσμένη βρώμη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα ζύμης.
Παίρνουμε κουταλιές της σούπας, τις πλάθουμε σε μπαλίτσες και τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί.
Τις πιέζουμε απαλά να ισιώσουν και τις χαράσσουμε σταυρωτά με το πιρούνι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 8-10 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πάνω στο ταψί.
Στη συνάντηση της Τετάρτης στο εργαστήριο Πληροφορικής, ενώ δημιουργούσαμε ψηφιακό υλικό για το ιστολόγιο μας, η Ιωάννα από την ομάδα της κυψέλης ζωγράφισε στον ασπροπίνακα του εργαστηρίου την παρακάτω μέλισσα. Ενθουσιαστήκαμε όλοι για το αποτέλεσμα. Φωτογραφίσαμε την μέλισσα της και δημιουργήσαμε puzzle "Η μέλισσα της Ιωάννας" με την εφαρμογή jigsawplanet.
Ζωγραφιά: "Η μέλισσα της Ιωάννας"
Το puzzle με τη ζωγραφιά: "Η μέλισσα της Ιωάννας"