Συστατικά
- 1 κιλό χοιρινό, κόντρα
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 6 αβγά
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 200 γρ. ψωμί τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 300 ml ηλιέλαιο
Για το σερβίρισμα
- πατάτες τηγανητές
- σαλάτα coleslaw
- 1 λεμόνι, σε φέτες
- θυμάρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβουμε το χοιρινό σε πολύ λεπτές φέτες. Χτυπάμε με το ειδικό σφυράκι ή με έναν μπάτη για να απλώσει το κάθε κομμάτι και για να μαλακώσει. Ιδανικά καλύπτουμε το χοιρινό με μεμβράνη αν το χτυπήσουμε με τον μπάτη.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σε άλλο μπολ σπάμε τα αβγά, βάζουμε αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά για να σπάσουν τα αβγά.
- Σε ένα τρίτο μπολ βάζουμε το τριμμένο ψωμί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι σε κάθε κομμάτι από το χοιρινό. Περνάμε διαδοχικά κάθε κομμάτι από το αλεύρι, τα αβγά, το ψωμί και βάζουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε σε δόσεις για 1 ½-2 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρει χρώμα και να ψηθεί καλά μέχρι μέσα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλο το χοιρινό.
- Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, σαλάτα coleslaw, φέτες από το λεμόνι και θυμάρι.
1 comment
Ωραίο το άρθρο σου!