English

Κλασικό σνίτσελ

Συστατικά

  • 1 κιλό χοιρινό, κόντρα
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 6 αβγά
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 200 γρ. ψωμί τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 300 ml ηλιέλαιο

Για το σερβίρισμα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε το χοιρινό σε πολύ λεπτές φέτες. Χτυπάμε με το ειδικό σφυράκι ή με έναν μπάτη για να απλώσει το κάθε κομμάτι και για να μαλακώσει. Ιδανικά καλύπτουμε το χοιρινό με μεμβράνη αν το χτυπήσουμε με τον μπάτη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σε άλλο μπολ σπάμε τα αβγά, βάζουμε αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά για να σπάσουν τα αβγά.
  • Σε ένα τρίτο μπολ βάζουμε το τριμμένο ψωμί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι σε κάθε κομμάτι από το χοιρινό. Περνάμε διαδοχικά κάθε κομμάτι από το αλεύρι, τα αβγά, το ψωμί και βάζουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε σε δόσεις για 1 ½-2 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρει χρώμα και να ψηθεί καλά μέχρι μέσα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλο το χοιρινό.
  • Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, σαλάτα coleslaw, φέτες από το λεμόνι και θυμάρι.

1 comments

  1. Ωραίο το άρθρο σου!

Leave a Reply