Επιτρέπεται η χρήση της εικόνας ΜΟΝΟ με link στο blog μου

Ο πλανήτης 🌍🌎🌏 μας είναι ένα καταπληκτικό μέρος, αλλά χρειάζεται τη βοήθειά μας για να ευδοκιμήσει! Γι’ αυτό κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου, περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι γιορτάζουν την Ημέρα της Γης για να προστατεύσουν τον πλανήτη από πράγματα όπως η ρύπανση και η αποψίλωση των δασών. Συμμετέχοντας σε δραστηριότητες όπως η συλλογή απορριμμάτων 🚮, ο καθαρισμός των παραλίων 🏖 από σκουπίδια και η φύτευση δέντρων, κάνουμε τον κόσμο μας ένα πιο χαρούμενο και πιο υγιεινό μέρος για εμάς και για τις επόμενες γενιές.

Η πρώτη Ημέρα της Γης γιορτάστηκε το 1970, όταν ένας γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών από το Ουισκόνσιν οργάνωσε μια εθνική διαδήλωση για την ευαισθητοποίηση σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα. Συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα και, μέχρι το τέλος του έτους, η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε δημιουργήσει την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος. Μέχρι το 1990, η Ημέρα της Γης ήταν μια εκδήλωση που γιορτάζονταν από περισσότερες από 140 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Μπορείτε να γιορτάσετε και να προστατέψετε τον πλανήτη ταυτόχρονα. Δείτε αυτές τις ιδέες για την Ημέρα της Γης για να σώσετε τον πλανήτη οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Recycled Plastic Bottles Are Good for the Planet, Terrible for Human Health, Study Finds
Ένα πλαστικό μπουκάλι μπορεί να χρειαστεί πάνω από 450 χρόνια για να σπάσει σε μια χωματερή. Πριν πετάξετε κάτι, σκεφτείτε αν μπορεί να ανακυκλωθεί ή να επαναχρησιμοποιηθεί.

Οι «σωλήνες» χαρτιού υγείας 🧻, κατασκευασμένοι από χαρτόνι, χρειάζονται δύο μήνες για να αποσυντεθούν σε μία χωματερή. Ένα πλαστικό μπουκάλι αποσυντίθεται σε πολύ περισσότερο καιρό—μπορεί να χρειαστούν πάνω από 450 χρόνια για να διαλυθεί! Αλλά αντί να στραφείτε στον κάδο σκουπιδιών 🚮, θα μπορούσατε να μετατρέψετε αυτά τα αντικείμενα σε ένα φοβερό τηλεσκόπιο ή μια γλάστρα λουλουδιών . Πριν πετάξετε κάτι, σκεφτείτε αν μπορεί να ανακυκλωθεί ♻ ή να επαναχρησιμοποιηθεί. Μπορείτε επίσης να περιορίσετε τη σπατάλη μειώνοντας την ποσότητα των πραγμάτων που αγοράζετε, αξιολογώντας την χρησιμότητα τους.

A penny for your trees | Grist

Οι ερευνητές υπολογίζουν ότι περίπου 15 δισεκατομμύρια δέντρα 🌳 στον κόσμο κόβονται κάθε χρόνο, επομένως αντισταθμίστε αυτή την απώλεια φυτεύοντας ένα δικό σας δέντρο🌱.  Τα δέντρα απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα και απελευθερώνουν οξυγόνο για να αναπνεύσουν οι άνθρωποι.  Παρέχουν επίσης καταφύγιο και τροφή για ζώα όπως σκίουρους και κουκουβάγιες 🦉 .  Ανάλογα με το πού φυτεύονται τα δέντρα, η σκιά τους μπορεί ακόμη και να μειώσει την ανάγκη για κλιματισμό τους πιο ζεστούς μήνες.  Πόσους ακόμα λόγους χρειάζεστε για να ζήσετε οικολογικά;

New Report Shows Technology Advancement and Value of Wind Energy – News  Center

Χρειάζεται πραγματικά να ανάβει αυτή η λάμπα 💡 όσο έξω έχει ο ήλιο;  Η ηλεκτρική ενέργεια δεν συμβαίνει απλώς – πρέπει να παράγεται από πράγματα γύρω μας. Πολλές φορές προέρχεται από ορυκτά καύσιμα (όπως άνθρακας, πετρέλαιο ή φυσικό αέριο) που συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή . Αλλά η ηλεκτρική ενέργεια μπορεί επίσης να παραχθεί από ανανεώσιμες πηγές όπως ο άνεμος, το νερό 💧, ο ήλιος ☀, ακόμη και η κοπριά ελεφάντων 🐘! Ανεξάρτητα από πού προέρχεται, προσπαθήστε να εξοικονομήσετε ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιώντας μόνο ό,τι χρειάζεστε.

girl opens faucet modern bathroom turns Stock Footage Video (100% Royalty-free) 1060854295 | Shutterstock

Μπορεί να φαίνεται ότι υπάρχει παντού, αλλά το καθαρό, πόσιμο νερό είναι περιορισμένος πόρος. Στην πραγματικότητα, λιγότερο από το ένα τοις εκατό του νερού στη Γη μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον άνθρωπο. (Τα υπόλοιπα είναι είτε πολύ αλμυρά είτε πολύ δύσκολα προσβάσιμα.) Το κλείσιμο της βρύσης όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας 🦷 μπορεί να εξοικονομήσει έως και οκτώ γαλόνια νερού την ημέρα. Για να εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερο νερό, δοκιμάστε να κάνετε ένα πιο σύντομο ντους 🚿 (αλλά και πάλι να πλυθείτε καλά).

474 Kids Volunteering Cleaning Up The Park Stock Photos, Pictures & Royalty-Free Images - iStock

Με την άδεια ενός γονέα, προσφερθείτε εθελοντικά να μαζέψετε σκουπίδια σε ένα κοντινό πάρκο 🏞 , να ξεκινήσετε μια διαδρομή συλλογής ανακυκλώσιμων αντικειμένων ή να οργανώσετε μια προβολή μιας ταινίας 📽 με θέμα το περιβάλλον. Με το να εμπλακείτε και να συνεργαστείτε με άλλους, δεν βοηθάτε απλώς τη Γη, αλλά κάνετε και νέους φίλους! Επίσης μπορείτε να οργανώσετε με την τάξη σας, σε συνεργασία με τον/την δάσκαλο/α σας, αυτές τις δραστηριότητες!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Μιλήστε με τους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς σας για αυτήν την ημέρα και ζητήστε τους να σας βοηθήσουν. Θέλετε να ξεκινήσετε τη συζήτηση; Φέρτε όλους μαζί και επανασυνδεθείτε με τη φύση, μιλώντας τους πάνω στο θέμα. Όσο περισσότεροι άνθρωποι ευαισθητοποιηθούν, τόσο καλύτερος θα είναι ο πλανήτης μας!

13 thoughts on “Ημέρα της Γης 🌍 2022”
  1. Φανταστικό άρθρο! Εγώ ήμουν άρρωστη και την πέρασα στο κρεβάτι🤧…

  2. Τέλειο άρθρο ! Μπράβο σου που αφιέρωσες χρόνο για κάτι σημαντικό ! Και εγώ ασχολούμαι με το περιβάλλον πολύ αφού κ’ όλας έχω κάτω από το σπίτι μου ένα δάσος…

  3. Πολύ ωραίο άρθρο!!! Φυσικά και εγώ κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω το περιβάλλον!! Μάλιστα με το σχολείο μου έχουμε κάνει κάποιες ομάδες όπου κάνουμε ανακύκλωση κλπ και φτιάχνουμε και αφίσες για το πως να φροντίσουμε το περιβάλλον!!!

  4. Τέλειο άρθρο και βέβαια πρέπει να βοηθάμε το περιβάλλον!!!💖🌲🌳

  5. Φοβερό άρθρο!!!! Εγώ τα κάνω όλα εκτός από το κλιματιστικό🙄 και την οργάνωση διότι δεν έχω την δυνατότητα😥 Όσο για την ανακύκλωση όλη η τάξη μου βοηθάει για να ανακυκλωθούν τα πλαστικά!😁😁😁

    1. Ευχαριστώ! Δεν αναφέρω κάτι για το κλιματιστικό, απλά λέω ανάλογα με το που φυτεύονται τα δέντρα μπορεί όταν έχει ζέστη να μην μειωθεί η ανάγκη για κλιματισμό.😊 Δεν πειράζει αφού δεν έχεις την δυνατότητα.
      Εκπληκτικά! Μπράβο! 👏🏻

  6. Τέλειο άρθρο με πολύ ωραίες ιδέες και πολύ ενημερωτικό, έμαθα πολλά καινούρια πράγματα, θα προσπαθήσω να κάνω κάποιες από τις δραστηριότητες που είπες<3

Leave a Reply