Πασχαλινές ζωγραφιές-κατασκευές

Καλημέρα! Σήμερα θα απαντήσω στο σχόλιο της Ζάχου Ευσταθία-Παναγιώτα. To blog της είναι: https://blogs.e-me.edu.gr/a675958/.

Η Ευσταθία μου ζήτησε να κάνω ένα άρθρο με κάτι πασχαλινό. Έτσι αποφάσισα να σας δείξω μία ζωγραφιά και μία κατασκευή που μπορείτε εύκολα να φτιάξετε, χωρίς πολλά υλικά και κόπο.

 

  • Η παρακάτω είναι μία πασχαλινή ζωγραφιά που θεωρώ όλοι μπορείτε να φτιάξετε. Άμα σας αρέσει, ακολουθήστε τα 3 απλά βήματα και καλή σας επιτυχία! (Το βήμα 3 είναι προαιρετικό)

Βήμα 1: Με ένα μολύβι κάνε το περίγραμμα της ζωγραφιάς. Άμα δεν μπορείς χρησιμοποίησε την τεχνική της ''ξεπατικούρας''. Τοποθέτησε το χαρτί πάνω στην οθόνη και αντέγραψε το περίγραμμα.

Βήμα 2: Χρωμάτισε την ζωγραφιά με τα αγαπημένα σου χρώματα.

Βήμα 3: Άμα το μολύβι σου δεν είναι πολύ έντονο πέρασε το περίγραμμα από πάνω με μαύρο στυλό.

 

  • Άμα θέλεις να διακοσμήσεις το σπίτι με κάτι χειροποίητο αλλά και εντυπωσιακό η παρακάτω ιδέα θα σε βοηθήσει πολύ. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις τα σωστά υλικά, να ακολουθήσεις τα 5 βήματα και καλή επιτυχία!

Υλικά:

1 μπαλόνι

1 φλυτζάνι νερό

3 φλυτζάνια ζάχαρη

χοντρές κλωστές ή σπάγκο

 

Βήμα 1: Ανάμιξε 3 φλυτζάνια ζάχαρη με 1 φλυτζάνι νερό, ώστε να προκύψει ένα σχετικά πηχτό μείγμα «σιροπιού» που θα χρησιμοποιήσεις ως κόλλα. Άμα δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου, ζήτησε βοήθεια από τους γονείς σου.

Βήμα 2: Τύλιξε τις κλωστές οριζόντια, διαγώνια και κάθετα ώστε να καλύψεις το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας του μπαλονιού. Φροντίστε να είναι σε όλα τα σημεία όσο γίνεται πιο τεντωμένος.

Βήμα 3: Τοποθέτησε το μπαλόνι μέσα σε ένα σκεύος και πάνω σε οποιοδήποτε αντικείμενο μπορεί στηριχτεί όρθιο ή κρέμασε το κάπου και τοποθέτησε κάτω ένα ταψί, δοχείο κλπ.

Βήμα 4: Ρίξε το μείγμα της ζάχαρης πάνω στο μπαλόνι και απλώστε το ώστε να πάει σε όλη την επιφάνεια ή βούτηξε κάθε πλευρά του μπαλονιού μέσα στο μείγμα.

Βήμα 5: Άφησέ το τουλάχιστον 24 ώρες να στερεοποιηθεί εντελώς και στην συνέχεια σκάσε το μπαλόνι. Εύχομαι να πέτυχε!

 

Πριν κάνεις την ζωγραφιά ή την κατασκευή διάβασε προσεχτικά τις οδηγίες ώστε να μην κάνεις λάθος. Άμα θέλεις κι άλλες τέτοιες ζωγραφιές ή συμβουλές ζωγραφικής γράψε μου στα σχόλια. Ελπίζω να βοήθησα!

About ΑΝΤΩΝΑΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥΛΑ

2 comments on “Πασχαλινές ζωγραφιές-κατασκευές

  1. γεια<3 δεν το ήξερα ότι ξεκίνησες blog θενκς για την κατασκευή

Leave a Reply