Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΣΕΙΡΑ ΤΑΙΝΙΩΝ

Harry Potter - Wikipedia

Η αγαπημένη μου σειρά ταινιών ονομάζεται "Harry potter".  Ο "Harry potter" είναι μια σειρά επιστημονικής φαντασίας με μάγους που μπλέκονται σε μυστηριώδες αποστολές του Hagwart (το σχολείο τον μάγων).  Οι πρωταγωνιστές είναι ο Harry Potter, ο Ron Wisley και η Hermione Granger.  Παρακάτω είναι οι ταινίες και λίγα λόγια για αυτές.

Ο Χάρι Πότερ και ο Φιλοσοφική Λίθος (2001)

Ο Χάρι Πότερ είναι ένα ορφανό αγόρι που ανατράφηκε από τη θεία και τον θείο που είναι Muggle (δεν είναι μάγοι). Στην ηλικία των έντεκα, ο μισός γίγαντας Rubeus Hagrid τον ενημερώνει ότι είναι στην πραγματικότητα είναι μάγος και ότι οι γονείς του δολοφονήθηκαν από έναν κακό μάγο που ονομάζεται Λόρδος Βόλντεμορτ . Ο Βόλντεμορτ προσπάθησε επίσης να σκοτώσει τον Χάρι ενός έτους την ίδια νύχτα, αλλά η κατάρα της δολοφονίας του πήγε στη μητέρα του η οποία προσπάθησε να τον σώσει .  Ο Χάρι έγινε εξαιρετικά διάσημος στον κόσμο των μάγων διότι ήταν ο μόνος μάγος ο οποίος επέζησε από την κατάρα του Βόλντερμορτ.  Ο Χάρι ξεκινά την πρώτη του χρονιά στο Hogwart και μαθαίνει για τη μαγεία.  Κατά τη διάρκεια του έτους, ο Χάρι και οι φίλοι του Ρον Γουέσλεϊ και η Ερμιόνη Γκρέιντζερ εμπλέκονται στο μυστήριο της Φιλοσοφικής Λίθου που φυλάσσεται μέσα στο σχολείο.

Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα μυστικά (2002)

Ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη επιστρέφουν στο Χόγκουαρτς για το δεύτερο έτος τους, κάτι που αποδεικνύεται πιο δύσκολο από το προηγούμενο.  Η Κάμαρα με τα μυστικά έχει ανοίξει, αφήνοντας μαθητές και φαντάσματα να πετρωθούν από ένα αφόρητο τέρας.  Ο Χάρι πρέπει να αντιμετωπίσει ισχυρισμούς ότι είναι ο κληρονόμος του Salazar Slytherin (ιδρυτής της Κάμαρας με τα μυστικά), να μάθει ότι μπορεί να μιλήσει την γλώσσα των φιδιών και επίσης να ανακαλύψει τις ιδιότητες ενός μυστηριώδους ημερολογίου, μόνο και μόνο για να βρεθεί παγιδευμένος στην ίδια την Κάμαρα με τα μυστικά.

Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκάμπαν (2004) 

Η τρίτη χρονιά του Χάρι Πότερ βρίσκει το αγόρι μάγο, μαζί με τους φίλους του, να πηγαίνει ξανά στο σχολείο του Χόγκουαρτς. Ο καθηγητής RJ Lupin εντάσσεται στο προσωπικό ως καθηγητής Άμυνας των σκοτεινών τεχνών, ενώ ο καταδικασμένος δολοφόνος Sirius Black δραπετεύει από τη φυλακή του Aζκαμπαν . Το Υπουργείο Μαγείας αναθέτει στους Dementors του Azkaban να φυλάξουν τον Hogwarts από το Black. Ο Χάρι μαθαίνει περισσότερα για το παρελθόν του και τη σύνδεσή του με τον φυλακισμένο.

Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς (2005)

Κατά τη διάρκεια του τέταρτου έτους του Χάρι, το Χόγκουαρτς φιλοξενεί ένα θρυλικό γεγονός: το Τουρνουά Triwizard . Τρία ευρωπαϊκά σχολεία συμμετέχουν στο τουρνουά, με τρεις «πρωταθλητές» να εκπροσωπούν κάθε σχολείο. Το Goblet of Fire επιλέγει τους Fleur Delacour, Viktor Krum και Cedric Diggory να ανταγωνιστούν μεταξύ τους. Ωστόσο, περιέργως, το όνομα του Χάρι επιλέγετε επίσης από το Κύπελλο κάνοντάς τον έτσι τον τέταρτο πρωταθλητή, το οποίο οδηγεί σε μια τρομακτική συνάντηση με τον αναγεννημένο Λόρδο Βόλντεμορτ.

Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα (2007)

Το πέμπτο έτος του Χάρι ξεκινά με το να δέχεται επίθεση από τους Dementors στο Little Whinging. Αργότερα, ανακαλύπτει ότι το Υπουργείο Μαγείας αρνείται την επιστροφή του Λόρδου Βόλντεμορτ. Ο Χάρι είναι επίσης ενοχλημένος από ενοχλητικούς και ρεαλιστικούς εφιάλτες, ενώ ο καθηγητής Umbridge, εκπρόσωπος του Υπουργού Magic Cornelius Fudge, είναι ο νέος δάσκαλος Άμυνας ενάντια στις Σκοτεινές Τέχνες. Ο Χάρι συνειδητοποιεί ότι ο Βόλντεμορτ ακολουθεί μια προφητεία που αποκαλύπτει: «κανείς δεν μπορεί να ζήσει ενώ ο άλλος επιβιώνει». Ξεκινά η εξέγερση με τη συμμετοχή των μαθητών του Χόγκουαρτς, της μυστικής οργάνωσης Τάγμα του Φοίνιξ, του Υπουργείου Μαγείας και των Θανάτων.

Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιπας (2009)

Στο έκτο έτος του Χάρι στο Χόγκουαρτς, ο Λόρδος Βόλντεμορτ και οι Τρώγοι του Θανάτου αυξάνουν τον τρόμο τους στους κόσμους των μάγων και του Μαγκλ . Ο διευθυντής Albus Dumbledore πείθει τον παλιό του φίλο Horace Slughorn να επιστρέψει στο Χόγκουαρτς ως καθηγητής καθώς υπάρχει μια κενή θέση για συμπλήρωση. Υπάρχει, ωστόσο, ένας πιο σημαντικός λόγος για την επιστροφή του Slughorn. Σε ένα μάθημα για τα φίλτρα, ο Χάρι βρίσκει ένα παράξενα σχολιασμένο σχολικό βιβλίο, με την ένδειξη «Αυτή είναι η ιδιοκτησία του Half-Blood Prince». Ο Draco Malfoy αγωνίζεται να πραγματοποιήσει μια πράξη που του παρουσίασε ο Βόλντεμορτ. Εν τω μεταξύ, ο Ντάμπλντορ και ο Χάρι συνεργάζονται κρυφά για να ανακαλύψουν τη μέθοδο για το πώς να καταστρέψουν τον Σκοτεινό Λόρδο μια για πάντα.

Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θάνατου - Μέρος 1 (2010)

Μετά από απροσδόκητα γεγονότα στο τέλος του προηγούμενου έτους, ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη είναι επιφορτισμένοι με την αναζήτηση να βρουν και να καταστρέψουν το μυστικό του Λόρδου Βόλντεμορτ για την αθανασία του. Υποτίθεται ότι είναι η τελευταία τους χρονιά στο Χόγκουαρτς, αλλά η κατάρρευση του Υπουργείου Μαγείας και η άνοδος του Βόλντεμορτ τους εμποδίζει να συμμετάσχουν. Το τρίο διέρχεται ένα μακρύ ταξίδι με πολλά εμπόδια στο δρόμο τους, συμπεριλαμβανομένων των Death Eaters, των Snatchers, των μυστηριωδών Deathly Hallows και της σύνδεσης του Χάρι με το μυαλό του Dark Lord.

Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου - Μέρος 2 (2011)

Μετά την καταστροφή ενός Horcrux και την ανακάλυψη της σημασίας των τριών Deathly Hallows, ο Harry, ο Ron και η Ερμιόνη συνεχίζουν να αναζητούν τους άλλους Horcrux σε μια προσπάθεια να καταστρέψουν τον Voldemort, ο οποίος έχει αποκτήσει τώρα τον ισχυρό Γέροντα Wand . Ο Σκοτεινός Λόρδος ανακαλύπτει το κυνήγι του Χάρι για τους Horcruxes και ξεκινά μια επίθεση στη Σχολή Χόγκουαρτς, όπου το τρίο επιστρέφει για μια τελευταία αντίσταση ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις που απειλούν τους κόσμους των μάγων και των Μαγκλ.

Αυτές είναι οι ταινίες του Harry Potter.

Θα σας πρότεινα να δείτε την πρώτη ταινία και άμα σας αρέσει να συνεχίσετε με τις υπόλοιπες.

Το άρθρο το πήρα από το Βικιπαίδεια!!!

Leave a Reply