Το αγαπημένο μου άθλημα

Από ότι ξέρετε όλοι το αγαπημένο μου άθλημα είναι το σκι.  Σήμερα θα σας πω λίγες πληροφορίες για αυτό το άθλημα.

Εγώ ξεκίνησα να κάνω σκι από όταν ήμουν 6 ετών και φέτος κλείνω τον 6ο χρόνο κάνοντας σκι.  Έχω πάει 4 φορές για σκι με την ομάδα μου σε διάφορα βουνά της Ελλάδας, όπως το Ανήλιο στο Μέτσοβο και η Βασιλίτσα στα Γρεβενά.  Τα Σαββατοκύριακα πηγαίνουμε διήμερη στα βουνά για προπόνηση.  Από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, δηλαδή περίπου 5 ώρες είμαστε στο βουνό  όλη η ομάδα και προπονούμαστε.  Επίσης η ομάδα μου έχει βγάλει 2 πρωταθλητές και ελπίζω κάποια στιγμή να γίνω και εγώ σαν αυτούς.

Το σκι όπως και όλα τα άλλα αθλήματα έχει έναν συγκεκριμένο εξοπλισμό ο οποίος είναι οι μπότες, τα πέδιλα σκι, τα μπατόν, το κράνος, η μάσκα και τα κατάλληλα ρούχα.  Χωρίς αυτά και να θέλεις δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.  Στην ομάδα υπάρχουν 4 επίπεδα οι αρχάριοι, η προ αγωνιστική, η αγωνιστική και το επαγγελματικό.  Εγώ είμαι στο 2ο επίπεδο και μάχομαι για να μπω στο 3ο.

Για να κάνεις σκι το πρώτο και πιο σημαντικό που πρέπει να ξέρεις είναι η βασική στάση του σκι. Υπάρχουν πρωταθλητές και δάσκαλοι που ακόμα δεν ξέρουν να την κάνουν τέλεια και υπάρχει κίνδυνος για την υγεία τους. Το δεύτερο και πολύ σημαντικό είναι το hokey stop ή αλλιώς το φρένο.  Σε περίπτωση που γίνει κάτι πάνω στο βουνό μπορεί να σε σώσει.  Για παράδειγμα, εμένα μου είχε τύχει να πρέπει να περάσω μέσα από μια πίστα με μεγάλες  πόρτες για αθλητές, οι οποίοι πηγαίνουν με πολλή φόρα για να πάω στην δικιά μου πίστα.  Όπως πέρασα την μισή πίστα, ήταν ένας αθλητής που δεν είχα δει ότι ερχόταν.  Με πλησίαζε με πολλή φόρα και εγώ δεν έκανα τίποτα από τον φόβο μου.  Δόξα τον θεό σταμάτησε και σώθηκα.  Βέβαια είχα και συνέπειες διότι έκοψα την φόρα του αθλητή και σταμάτησα τον χρόνο του.

Αυτό λοιπόν είναι το σκι.  Άμα σου αρέσει η ταχύτητα αυτό είναι το άθλημα σου.  Μόλις ανοίξουν οι δραστηριότητες φρόντισε να δοκιμάσεις.

 

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα που κάνουν σκι

 

 

 

 

 

Leave a Reply