Δραστηριότητα 12: Ζωγραφική στον υπολογιστή!

Σε όλους μας αρέσει η ζωγραφική! Ζωγραφίζοντας χαλαρώνουμε και εκφράζουμε τα συναισθήματά μας. Λατρεύουμε τα χρώματα, τα πινέλα, τα σχέδια και φυσικά το τελικό αποτέλεσμα....τις ζωγραφιές μας! Δεν θα μπορούσε η ζωγραφική να λείπει από την άλλη μεγάλη μας αγάπη τους Υπολογιστές!

Τι θα χρειαστούμε:

  1. Έναν υπολογιστή με Windows (ο οποίος διαθέτει το πρόγραμμα της Ζωγραφικής)
  2.  Ωραίες ιδέες και όρεξη για ζωγραφική!

Σήμερα θα μάθουμε και θα πειραματιστούμε με μερικά βασικά εργαλεία του προγράμματος ζωγραφικής των Windows. Θα δοκιμάσουμε:

  • Τα διάφορα πινέλα.
  • Το πάχος των πινέλων.
  • Το εργαλείο επιλογής χρώματος. Με το συγκεκριμένο εργαλείο μπορούμε να ανακαλύψουμε τι χρώμα είχαμε χρησιμοποιήσει σε κάποιο άλλο σημείο της ζωγραφιάς μας.
  • Τη δημιουργία του δικού μας μοναδικού χρώματος. Πατώντας πάνω στο ουράνιο τόξο στο τέλος των χρωμάτων ανοίγει ένα παράθυρο και φτιάχνουμε το δικό μας χρώμα!
  • Να σβήσουμε με εύκολο τρόπο τα σχέδια ή τις ατέλειες της ζωγραφιάς. Αν επιθυμούμε να σβήσουμε κάτι πολύ μεγάλο ή κάτι που πιθανώς να καλύπτει ένα άλλο σχέδιο καλύτερα να πατάμε το κουμπί της Αναίρεσης όσες φορές χρειάζεται μέχρι να διορθωθεί το σχέδιό μας. Αν πάλι θέλουμε να σβήσουμε μια μεγάλη περιοχή πατάμε το  Επιλογή, με το ποντίκι επιλέγουμε αυτό που θέλουμε να σβήσουμε και στη συνέχεια πατάμε το πλήκτρο Delete (Del) στο πληκτρολόγιό μας. Τέλος αν θέλουμε να σβήσουμε λεπτομέρειες χρησιμοποιούμε την γόμα.
  • Ακόμα θα προσθέσουμε έτοιμα σχέδια στην ζωγραφιά μας όπως αστεράκια, καρδούλες ή φούσκες σκέψεων ώστε να γράψουμε λεξούλες που θα "λένε" οι ήρωές μας!

Σαν σημερινή άσκηση θα έχετε να δημιουργήσετε δυο φιδάκια όπως δείξαμε και στην τάξη! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο χρώμα επιθυμείτε καθώς και όποιο πινέλο σας βολεύει καλύτερα!

Leave a Reply