Δραστηριότητα 15: Δημιουργώ το δικό μου συννεφόλεξο!

Με την βοήθεια του υπολογιστή μπορούμε να κάνουμε πολύ εντυπωσιακά πράγματα! Πιο συγκεκριμένα σήμερα θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε το διαδικτυακό πρόγραμμα Word Art, που στα ελληνικά σημαίνει Λέξη και Τέχνη, ώστε να δημιουργήσουμε εντυπωσιακές εικόνες φτιαγμένες από ... λέξεις.

Τι θα χρειαστώ:

  1.  Ένα από τα εξής: υπολογιστή, τάμπλετ, κινητό
  2.  Σύνδεση στο διαδίκτυο

H εφαρμογή WordArt παρέχει ένα δωρεάν και εύκολο στη χρήση περιβάλλον. Δεν απαιτείται εγγραφή απλώς πατήστε το πράσινο κουμπί Create Now και θα μεταφερθείτε στην σελίδα όπου φτιάχνονται τα «συννεφόλεξα». Μερικά παραδείγματα μπορείτε να δείτε παρακάτω:

 

 

 

 

 

Σύντομες οδηγίες χρήσης:

  1. Πληκτρολογήστε στη γραμμή διεύθυνσης ενός φυλλομετρητή (π.χ. Google Chrome) το https://wordart.com/ και πατήστε το Enter ή απλά πατήστε εδώ!
  2. Πατήστε στο πράσινο κουμπί «Create Now» για να δημιουργήσετε ένα δικό σας συννεφόλεξο.
  3. Aνοίγει ένα νέο παράθυρο όπου στα αριστερά μπορείτε να γράψετε τις δικές σας λέξεις. Υπάρχουν ήδη γραμμένες τρεις λέξεις στα αγγλικά, τις σβήνετε και γράφετε τις δικές σας. Κάθε φορά που ολοκληρώνετε μια λέξη πατάτε το Enter (από το πληκτρολόγιο) και μεταφέρεστε στην κάτω γραμμή για να γράψετε την επόμενη λέξη.
  4. Στη συνέχεια, πιο κάτω, πατάτε το SHAPES και ανοίγουν όλα τα σχέδια που μπορείτε να επιλέξετε. Μπορείτε να ανεβάσετε την δική σας εικόνα πατώντας το κουμπί +Add image, την οποία βέβαια πρέπει πρώτα να την έχετε αποθηκεύσει στον υπολογιστή σας. Ακόμα μπορείτε να γράψετε μια λέξη αντί να χρησιμοποιήσετε εικόνα, πατώντας το κουμπί +Add text.
  5. Παρακάτω στο κουμπί FONTS πρέπει να επιλέξετε μια γραμματοσειρά που να υποστηρίζει τα ελληνικά όπως είναι η γραμματοσειρά με το όνομα Chrysanthi. Προσοχή αν επιλέξετε μια γραμματοσειρά που δεν υποστηρίζει τα ελληνικά δεν θα εμφανιστεί τίποτα.
  6. Πιο κάτω έχει και άλλες επιλογές που μπορείτε να αλλάξετε, όπως αν επιθυμείτε οι λέξεις να εμφανίζονται κάθετα ή οριζόντια κτλ
  7. Τέλος πατάμε το κόκκινο κουμπί με το ραβδάκι (Visualize) και στα δεξιά εμφανίζεται το συννεφόλεξό μας!
  8. Αν επιθυμούμε μπορούμε πατώντας το Print (εκτύπωση) να το εκτυπώσουμε ή να το αποθηκεύσουμε (Αποθήκευση ως pdf) !

Καλές δημιουργίες!

Leave a Reply