Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Το Πάρκο Κυκλοφορικής Αγωγής είναι μία ειδικά διαμορφωμένη πίστα- χώρος όπου έχουν τοποθετηθεί σήματα οδικής κυκλοφορίας, δρόμοι διπλής κατεύθυνσης, διαβάσεις πεζών, μονόδρομοι, κυκλικοί κόμβοι, κόμβοι, χώροι στάθμευσης, χώροι πρασίνου κ.ά.

Σκοπός των Πάρκων Κυκλοφοριακής Αγωγής είναι τα παιδιά να μάθουν πώς να κινούνται με ασφάλεια, πώς να περνούν ένα δρόμο από τη διάβαση ελέγχοντας αν υπάρχει κίνδυνος, πώς να κινούνται σε έναν δρόμο που δεν διαθέτει πεζοδρόμιο και πώς να συμπεριφέρονται όταν είναι επιβάτες σε ένα όχημα. Ακόμα να αναγνωρίζουν τις πινακίδες και τα σήματα που ρυθμίζουν την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων. Επιπλέον να βρεθούν στη θέση του οδηγού, έτσι ώστε να καταλάβουν πως λειτουργεί ο οδηγός αλλά και πώς κινδυνεύει ο πεζός από τα οχήματα που κυκλοφορούν στον δρόμο.

Μία επίσκεψη σε ένα Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής αποτελεί το κίνητρο για να ασχοληθούν οι μαθητές με το πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής που υλοποιούν, καθώς έχουν τη δυνατότητα

Να δουν από κοντά πολλά σήματα και διαγραμμίσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), τα οποία στη συνέχεια θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας και μελέτης από τους ίδιους.

Να εκπαιδευτούν από ειδικούς εκπαιδευτές και με τη συνεργασία του δασκάλου με σκοπό να αποκτήσουν σωστή συμπεριφορά στην Οδική Κυκλοφορία.

One thought on “Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Leave a Reply