Συστατικά για τα μελομακάρονα με σιμιγδάλι
- 250 γρ ηλιέλαιο
- 250 γρ ελαιόλαδο
- 250 γρ. ζάχαρη
- 1 κιλό αλεύρι
- 2 κγ ξύσμα πορτοκαλιού
- 250 μ.λ χυμό πορτοκάλι
- 70 μ.λ μπράντι-κονιάκ
- 170 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 2 κ.τ.γ κανέλα
- ½ κ.τ.γ γαρύφαλλο
- 1 ½ κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.τ.γ σόδα
- 250 γρ καρύδια
Για το σιρόπι
- 800 μ.λ νερό
- 800 γρ ζάχαρη
- 250 γραμμάρια μέλι
- 2 φλούδες από πορτοκάλι
- 1 ξύλο κανέλας
μελομακάρονα
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο με το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Σε ένα μεγάλο ποτήρι βάζουμε τον χυμό πορτοκάλι με τη σόδα και ανακατεύουμε, προσοχή θα φουσκώσει.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό πορτοκάλι με τη σόδα, το κονιάκ την κανέλα και το γαρύφαλλο, ανακατεύουμε για ένα λεπτό με το σύρμα.
- Τέλος προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με το φτερό του μίξερ, δεν ανακατεύουμε για πολύ ώρα.
- Πλάθουμε τα μελομακάρονα, 30 γρ το καθένα, τα τρυπάμε με ένα πιρούνι ή σε έναν τρίφτη για να κάνει τρυπούλες πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά στον αέρα.
- Μόλις είναι έτοιμα βουτάμε τα ζεστά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι για 10 δευτερόλεπτα
και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί. - Στο εξάρτημα κόφτη τρίφτη χτυπάμε τα καρύδια μας.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.
Views: 1