English

Μους σοκολάτας

Φτιάξε τα δικά σου ατομικά γλυκά

Μους σοκολάτα με μπανάνα

mousse sokolatas me mpanana

Υλικά:

  • 1 κουβερτούρα πραλίνα 170γρ.
  • 200γρ. μαλακό βούτυρο
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος
  • 4 μπανάνες
  • 1 κ.σ καστανή ζάχαρη

Λιώσε την πραλίνα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 1/2 λεπτό στο δυνατό. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα άφησε την να κρυώσει για 2-3 λεπτά. Έπειτα, σε ένα μπολ χτύπα την κρέμα γάλακτος και αφού αφρατέψει, ξεκίνα να προσθέτεις την λιωμένη σοκολάτα. Συνέχισε να χτυπάς μέχρι να σφίξει το μείγμα και ύστερα βάλε το στο ψυγείο για μισή ώρα.

Σε ένα τηγάνι, πέρνα ελαφρώς τις μπανάνες- κομμένες σε ροδέλες- με τη ζάχαρη. Βγάλε τη μους από το ψυγείο και σε μπολάκια ή ποτήρια, βάλε τις μπανάνες στον πάτο και από πάνω ρίξε τη μους. Πίσω στο ψυγείο για μια ώρα  και έτοιμο για κατανάλωση!

Μους με φράουλα και γιαούρτι!🍓🍓🍓

Προετοιμασία: 40΄ | Αναμονή: 2 ώρες

 

Υλικά
(για 10 μικρές μερίδες)

• 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
• 170 γρ. πολτοποιημένες φράουλες (καθαρό βάρος) + μερικές ολόκληρες
για γαρνίρισμα
• 5 γρ. ζελατίνα σε φύλλα (δηλαδή 1 φύλλο των 5 γρ.
ή 2 των 2,5 γρ.)
• 100 γρ. ζάχαρη
• 100 γρ. ασπράδια αυγών (περίπου 3 μεσαίου μεγέθους αυγά)

Εκτέλεση

1. Μαλακώνουμε τις ζελατίνες, βάζοντάς τες να μουλιάσουν σε λίγο κρύο νερό.

2. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε λίγο από τον πολτό φράουλας και τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά, αποσύρουμε.

3. Στραγγίζουμε τις ζελατίνες από το νερό, τις ρίχνουμε στο ζεστό πολτό και ανακατεύουμε για να λιώσουν.

4. Αδειάζουμε τον πολτό με τις ζελατίνες μέσα στον υπόλοιπο πολτό φράουλας και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας και το γιαούρτι.

5. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια με τη ζάχαρη, σε χαμηλή ταχύτητα για αρκετή ώρα, μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα, ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις με μια μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα σιλικόνης).

6. Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια της αρεσκείας μας ή σε μικρά μπολάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες. Γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες και σερβίρουμε.

μάφινς με φράουλα

 μάφινς με φράουλα

Υλικά (για 12 μάφινς)
260 γρ. αλεύρι
2,5 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. φράουλες χοντροκομμένες
1 αυγό χτυπημένο
180 γρ. ζάχαρη
100 ml σπορέλαιο
250 ml γιαούρτι
Για το γαρνίρισμα (προαιρετικό)
50 γρ. ζάχαρη άχνη
Λίγο νερό
1 – 2 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Επιπλέον
12 χάρτινα φορμάκια για μάφιν

Εκτέλεση
Ανάβετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, μπέικιν, σόδα, αλάτι και κανέλα. Προσθέτετε τις φράουλες και ανακατεύετε. Κρατάτε κατά μέρος.
Ρίχνετε τη ζάχαρη στο χτυπημένο αυγό και ανακατεύετε με δάρτη αυγών. Προσθέτετε το λάδι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και τέλος το γιαούρτι. Προσθέτετε και το αλεύρι ανακατεύοντας, να απορροφηθεί. Μην το παραχτυπήσετε, απλά ανακατέψτε το.
Μοιράζετε το μίγμα στα 12 φορμάκια, τα βάζετε στο ταψί για μάφινς και τα ψήνετε για 25 λεπτά. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε 5 λεπτά στο ταψί να σταθεροποιηθούν λίγο και μετά τα βγάζετε από το ταψί να κρυώσουν.
Σε μπολάκι βάζετε την άχνη και προσθέτετε 2 – 3 κουταλάκια νερό. Ανακατεύετε και αν χρειάζετε προσθέτετε κι άλλο λίγο νερό. Χρωματίζετε με το χρώμα ζαχαροπλαστικής και γαρνίρετε τα μάφινς.

Παγωτό cream & cookies

Σοκολατένια μαλακή γκανάζ τυλίγει την κρέμα παγωτού με λευκή σοκολάτα και τα τραγανά κομμάτια μπισκότου σπάνε στο στόμα σε κάθε μπουκιά!

Αυτό το παγωτό cream & cookies θα γίνει το αγαπημένο σου αυτό το καλοκαίρι. Εύκολο και κατάλληλο τόσο για σερβίρισμα σε μπάλες στο χωνάκι όσο και κομμένο σε φέτες για σερβίρισμα στο πιάτο. Όπως κι αν το σερβίρεις ένα είναι σίγουρο ότι θα βάζεις ξανά και ξανά…

παγωτό με μπισκότα oreo
παγωτό cream & cookies
Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπ.
Χρόνος ψύξης8 Ωρ.
Συνολικός Χρόνος30 Λεπ.
Πιάτο: παγωτό
Μερίδες: 16 Κομμάτια
Θερμίδες: 327kcal

Εξοπλισμός

  • Φόρμα 35x12x7,5 εκ

Συστατικά

  • 500 γρ φυτική σαντιγί 2 συσκευασίες
  • 397 γρ ζαχαρούχο γάλα 1 κουτί
  • 240 ml 1 κούπα γάλα εβαπορέ πλήρες αδιάλυτο
  • 200 γρ λευκή σοκολάτα λιωμένη
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 15 μπισκότα OREO κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

Για τη γκανάζ:

  • 210 γρ ζάχαρη
  • 70 γρ κακάο σκόνη
  • 75 γρ νερό
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κγ ζελατίνη σκόνη
  • 3 ΚΣ νερό 15 ml
  • 3 μπισκότα OREO θρυμματισμένα

Οδηγίες

  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει και να μαλακώσει.
  • Προσθέτω το γάλα εβαπορέ, το ζαχαρούχο και τα ενσωματώνω στο μείγμα.
  • Ψιλοκόβω τη λευκή κουβερτούρα και τη λιώνω είτε σε μπεν μαρί, είτε στο φούρνο μικροκυμάτων.
  • Την βάζω κι αυτή στο μπολ, μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και αναδεύω καλά.
  • Ρίχνω το ¼ του μείγματος (μπορώ να το ζυγίσω) σε μια ορθογώνια φόρμα 35x12x7,5 εκ, ισιώνω την επιφάνεια της και σπάω σε 2-3 κομμάτια 5 μπισκότα oreo (ολόκληρα με τη γέμιση) και τα απλώνω σε όλη την επιφάνεια.
  • Βάζω το άλλο ¼ από πάνω, ισιώνω ξανά την επιφάνεια και μοιράζω άλλα 5 χοντροκομμένα μπισκότα oreo.
  • Συνεχίζω με άλλο ¼ του μείγματος, ισιώνω πάλι την επιφάνεια, τοποθετώ τα τελευταία 5 μπισκότα.
  • Σκεπάζω με την τελευταία ποσότητα (1/4), ισιώνω και χτυπάω απαλά τη φόρμα στον πάγκο να φύγει η περίσσεια αέρα που έχει τυχών εγκλωβιστεί στο μείγμα.
  • Σκεπάζω με μεμβράνη ή καπάκι και βάζω τη φόρμα στην κατάψυξη για 5-6 ώρες ή ιδανικά όλη τη νύχτα.
  • Για τη γκανάζ σε ένα μικρό μπολ με 15 ml νερό διαλύω τη ζελατίνη και τα αφήνω για 10 λεπτά.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τη ζάχαρη, το κακάο, το νερό και την κρέμα γάλακτος, τα ανακατεύω καλά με το σύρμα και ανοίγω την εστία σε χαμηλή ένταση.
  • Μόλις λιώσουν όλα και ενωθούν, το κατεβάζω από την εστία και προσθέτω τη ζελατίνη ανακατεύοντας καλά να διαλυθεί.
  • Σουρώνω τη γκανάζ σε ένα σουρωτήρι και την αφήνω λίγο να κρυώσει (να μην είναι καυτή).
  • Βγάζω από την κατάψυξη το παγωτό, το ξεφορμάρω πάνω σε μια πιατέλα και με μια σπάτουλα ισιώνω όλες του τις πλευρές.
  • Το λούζω με τη γκανάζ να καλυφθεί ολόκληρο και οι πλευρές του.
  • Ανοίγω στη μέση τα 3 μπισκότα Oreo, αφαιρώ τη γέμιση και τα θρυμματίζω είτε στον πολυκόφτη είτε χτυπώντας τα με τον πλάστη αφού τα έχω βάλει σε μια σακούλα κατάψυξης.
  • Πασπαλίζω με τα μπισκότα στη μέση πάνω από τη γκανάζ και πριν αυτή στεγνώσει.
  • Μεταφέρω το παγωτό σε μια καθαρή πιατέλα και το βάζω πίσω στην κατάψυξη για άλλη μια ώρα.
  • Βγάζω 15 λεπτά πριν σερβίρω, για να μπορέσω να κόψω σε κομμάτια.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Θερμίδες: 327kcal | Υδατάνθρακες: 48γρ | Πρωτεΐνη: 6γρ | Λιπαρά: 14γρ | Κορεσμένα λιπαρά: 8γρ | Χοληστερόλη: 28mg | Νάτριο: 127mg | Κάλιο: 276mg | Φυτικές ίνες: 2γρ | Σάκχαρα: 41γρ | Βιταμίνη A: 244IU | Βιταμίνη C: 1mg | Ασβέστιο: 149mg | Σίδηρο: 2mg