Πινακοθήκη Επανάστασης – Εκπαιδευτικό υλικό Ψηφιακού Αρσακείου

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση δημιουργήθηκε από την κ. Αθηνά Μακροπόδη Συντονίστρια Ελληνικής Γλώσσας των Αρσακείων Δημοτικών Σχολείων και τον κ. Συνόδιο Αβδημιώτη, Υποδιευθυντή του Αρσακείου Δημοτικού Θεσ/νίκης και μέλος της ομάδας Υποστήριξης Ψηφιακού Αρσακείου  «Η ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ», ένα ιδιαίτερα πλούσιο εκπαιδευτικό παιχνίδι όπου, με εφαλτήριο πίνακες ζωγραφικής, προσεγγίζεται η ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Οι πίνακες είναι χωρισμένοι σε ενότητες και κάθε πίνακας συνοδεύεται από πληροφοριακό υλικό (αρχειακό, οπτικοακουστικό υλικό, χάρτες, λογοτεχνικά κείμενα κ.ά.) Στο τέλος της παρουσίασης του υλικού κάθε πίνακα υπάρχει ένα κουίζ όπου ο/η μαθητής/τρια μπορεί να ελέγξει τις γνώσεις του/της και να ανακαλύψει τον κωδικό που θα του/της δώσει πρόσβαση στην επόμενη ενότητα.
Η Διοίκηση των Αρσακείων Σχολείων και οι δημιουργοί του εκπαιδευτικού παιχνιδιού παρέχουν ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό, σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες μέσω του παρακάτω συνδέσμου:
Η ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Εάν δυσκολευτείτε κατά τη χρήση του παραπάνω συνδέσμου μεταβείτε στην παρακάτω διεύθυνση https://www.e-arsakeio.gr//start/op/autologin/login/guest_dim_1821/autologin/602094fc04977e7c9f78d4aacf7848f9 και κάντε κλικ στην φράση Η ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ .

Leave a Reply