“Ταξίδι στον χρόνο & στην ιστορία με τον Καραγκιόζη”

Το 2ο τμήμα του νηπιαγωγείου μας στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Θεμάτων των Σχολικών Δραστηριοτήτων της Π.Ε. Ανατ. Θεσσαλονίκης για το σχολικό έτος 2020-21 υλοποίησε το πρόγραμμα

«Ταξίδι στο χρόνο & στην Ιστορία με τον Καραγκιόζη».

Τη φετινή χρονιά με αφορμή τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης επιλέξαμε τον Καραγκιόζη ως σημαντικό εκπρόσωπο της λαϊκής μας παράδοσης και συνδετικό κρίκο με το παρελθόν για να ταξιδέψουμε στο χρόνο και να προσεγγίσουμε τα ιστορικά γεγονότα και την ατμόσφαιρα της εποχής.

Η ομάδα του Νηπιαγωγείου μας, υπό την καθοδήγηση της νηπιαγωγού Χατζηλεοντίου Δέσποινας,  προετοιμάστηκε για τη δραματοποίηση του αυτοσχέδιου έργου: "Μάθημα ιστορίας – οι ήρωες του 1821″ με την εφαρμογή eShadow. H εφαρμογή(app) eShadow είναι μια εκσυγχρονισμένη εκδοχή του παραδοσιακού Θεάτρου Σκιών. Αναπτύσσεται από το Εργαστήριο Διανεμημμένων Πληροφοριακών Συστημάτων/ Εφαρμογών Πολυμέσων, τμήματος ΗΜΜΥ, Πολυτεχνείου Κρήτης. Παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας ψηφιακών παραστάσεων, καταγραφής, διαμοιρασμού & παρακολούθησής μέσω του Διαδικτύου. Στόχος του να αποτελέσει εργαλείο δημιουργικής έκφρασης/μάθησης και να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία παραστάσεων διαφόρων θεμάτων & την εκμάθηση βασικών εννοιών μαθηματικών /πληροφορικής. Στο πλαίσιο αυτού του έργου οι εκπαιδευτικοί της Α/θμιας Εκπαίδευσης χρησιμοποίησαν το app για να δημιουργήσουν ψηφιακές ιστορίες με τους μαθητές τους & οι μαθητές του 5ου εσπερινού ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης υποστήριξαν τους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας σε τεχνικά θέματα κατά την διαδικασία δημιουργίας ψηφιακών ιστοριών. Η συνεργασία αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning.

"Μάθημα ιστορίας – οι ήρωες του 1821″

https://video.sch.gr/asset/detail/g4lrFbVEIGJFPglJicr4igfK

Leave a Reply