Βασικοί Κανόνες Υγιεινής Εργαστηρίου Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής

Αγαπητά μου παιδιά

Σας παραθέτω τους βασικούς κανόνες υγιεινής για το εργαστήριο Μαγειρικής ενώ στο τέλος θα βρείτε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο για το σωστό πλύσιμο των χεριών.

ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

  1. Φοράμε την μάσκα μας.
  2. Αν είμαστε κρυωμένοι ή δεν αισθανόμαστε καλά παρακολουθούμε την προετοιμασία της συνταγής αλλά δεν συμμετέχουμε σε αυτήν.
  3. Πλένουμε πολύ σχολαστικά τα χέρια μας πριν από κάθε εκτέλεση μιας συνταγής.
  4. Φροντίζουμε να έχουμε πάντα κομμένα τα νύχια μας.
  5. Μαζεύουμε τα μαλλιά και φοράμε ποδιά και σκούφο όταν είναι για να μαγειρέψουμε.
  6. Αφαιρούμε κοσμήματα από τα χέρια μας πχ βραχιόλια ή δαχτυλίδια ή το ρολόι.
  7. Φοράμε γάντια μιας χρήσης.
  8. Ανεβάζουμε τα μανίκια μας, πάνω από τον αγκώνα μας.
  9. Καθαρίζουμε σωστά τους πάγκους εργασίας και τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσουμε.
  10. Απαγορεύεται να δοκιμάζουμε τα τρόφιμα με λερωμένα κουτάλια ή με τα δάχτυλα. Μετά τη δοκιμή δεν χρησιμοποιούμε ξανά το ίδιο κουτάλι.