Ελληνικά

Ομάδα Δημητριακών Λαζαράκια

Καλημέρα Παιδιά

Στο σημερινό μάθημα θα σας παρουσιάσω μια συνταγή απο τα έθιμα που συνηθίζουμε να κάνουμε το Πάσχα.

Η συνταγή ονομάζεται Λαζαράκια.

Τα Λαζαράκια είναι μικρά ψωμάκια που μοιάζουν με ανθρωπάκια και τα φτιάχνουν οι νοικοκυρές το Σάββατο του Λαζάρου. Για μάτια τους βάζουν καρφάκια από γαρύφαλλο, ενώ το σώμα τους μοιάζει να είναι τυλιγμένο με φασκιές (φασκιωμένο ή αλλιώς σπαργανωμένο).Είναι κυρίως νησιώτικο έθιμο κι ανάλογα με τον τόπο οι νοικοκυρές τα γεμίζουν με αλεσμένα καρύδια, αμύγδαλα, σύκα, σταφίδες, μέλι και μυρωδικά.

Αφού παρακολουθήσετε το βίντεο θέλω να μεταφέρετε στο τετράδιο σας τα υλικά της συνταγής και δίπλα να γράψετε σε ποια ομάδα τροφίμων ανήκουν.

 

Είμαι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε απορία

Καλό Σαββατοκύριακο

Ο εκπαιδευτικός σας

Βενετής Ιωάννης