Οδηγίες για να είμαστε ασφαλείς και χαρούμενοι όταν χιονίζει.. (Κοινωνική & Επαγγελματική Αγωγή)

 

Οδηγίες για να έχουμε ασφάλεια μια μέρα με χιόνι

Αγαπητές μαθήτριες,

Αγαπητοί μαθητές,

Καλή σας μέρα! Καλή εβδομάδα! Ξημέρωσε μια μέρα διαφορετική από τις άλλες! Αν δείτε από το παράθυρο σας, στις περισσότερες περιοχές έχει χιονίσει! Το χιόνι συχνά μας γεμίζει ενθουσιασμό και χαρά, χρειάζεται όμως προσοχή για να είμαστε όλοι ασφαλείς!

Η θερμοκρασία σήμερα θα είναι πολύ χαμηλή. Θα κάνει πολύ κρύο. Είναι λογικό, γιατί βρισκόμαστε στην εποχή του χειμώνα, στο μήνα  Φεβρουάριο. Χρησιμοποιείστε το θερμόμετρο για να το δείτε μέσα στο σπίτι και μετά μπορείτε για λίγο να το βγάλετε εκτός σπιτιού. Θα δείτε τη διαφορά θερμοκρασίας. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται κοντά στο μηδέν (0). Σε κάποιες περιοχές θα φτάσει -2 και -3 εδώ στην Αθήνα. Όλη μας η χώρα θα είναι παγωμένη. 

Το χιόνι θα μας γεμίσει χαρά βλέποντας το, φτιάχνοντας χιονάνθρωπους με μύτη από καρότα, αλλά χρειάζεται πολλή προσοχή! Δεν βγαίνουμε έξω, αν δεν είναι μεγάλη ανάγκη. Το χιόνι δημιουργεί πάγο στο έδαφος και μπορεί πολύ εύκολα να γλιστρήσουμε και να χτυπήσουμε. Προσέχουμε να μην πατάμε στις άκρες σκαλιών και φοράμε παπούτσια ειδικά για το χιόνι, αν πρέπει να βγούμε έξω. Ντυνόμαστε με πολλά λεπτά ρούχα και όχι με λίγα βαριά ρούχα. Καλύπτουμε τα χέρια και τα πόδια μας για να παραμένουμε ζεστοί. Φοράμε ζεστές κάλτσες, μπότες ή γαλότσες. Φοράμε σκούφο, γάντια, κασκόλ. Το προτιμότερο όμως είναι να μη βγούμε από το σπίτι αν δεν υπάρχει πολύ σοβαρό λόγος. 

Στο σπίτι προσπαθούμε να ζεσταθούμε πίνοντας ζεστά ροφήματα και επιλέγοντας σούπες. Θυμίζουμε στους γονείς και κηδεμόνες τις οδηγίες, αν υπάρξει ανάγκη μετακίνησης με αυτοκίνητο! Προσοχή! Δεν ξεχνάμε τις αντιολισθητικές αλυσίδες ή τις χιονοκουβέρτες! Ακολουθήστε τις οδηγίες που υπάρχουν στο αρχείο (πατάμε πάνω πάνω στα μπλε γραμματάκια με τίτλο "Οδηγίες για να έχουμε ασφάλεια μια μέρα με χιόνι") και περάστε μια υπέροχη μέρα! 

Με αγάπη,

κυρία Μαργαρίτα.

(οι φωτογραφίες στο σύνολο τους αναζητήθηκαν στο διαδίκτυο)