Ανδόρρα Οικονομία

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική    Καθημερινότητα      Φαγητά     Παιδιά και σχολείο

Τουρισμός στην Ανδόρρα

Πολλοί τουρίστες έρχονται στην Ανδόρρα για να κάνουν σκι.

Η οικονομία της Ανδόρρας εξαρτάται κυρίως από τον τουρισμό. 80 τοις εκατό του συνολικού εισοδήματος προέρχεται από αυτόν τον τομέα. Το 2022, η Ανδόρρα υποδέχθηκε περίπου 13 εκατομμύρια τουρίστες, κυρίως από τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία. Οι τουρίστες προσελκύονται από τα χιονοδρομικά κέντρα της Ανδόρρας, τα φυσικά τοπία της και τις εμπορικές ευκαιρίες (χαμηλό ΦΠΑ). Αυτό σημαίνει ότι πολλά αγαθά μπορούν να αγοραστούν φθηνά στην Ανδόρρα.

Οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες είναι επίσης σημαντικός τομέας της οικονομίας της Ανδόρρας. Η Ανδόρρα είναι ένα δημοφιλές προορισμό για φορολογικές απαλλαγές και offshore εταιρείες.

Η βιομηχανία της Ανδόρρας περιλαμβάνει την παραγωγή τσιγάρων, επίπλων και μεταλλικών προϊόντων. Η γεωργία και η κτηνοτροφία της Ανδόρρας είναι περιορισμένες, αλλά παράγονται τρόφιμα και ποτά για εγχώρια κατανάλωση.

Μικρή αλλά πλούσια

Στην Ανδόρρα καλλιεργείται επίσης καπνός.

Αν και η Ανδόρρα είναι μια μικρή χώρα, είναι ευημερούσα. Μόνο λίγοι άνθρωποι είναι άνεργοι. Εκτός από τα έσοδα από τον τουρισμό, το τραπεζικό σύστημα είναι επίσης καλά ανεπτυγμένο.

Δεν ασκείται σχεδόν καθόλου γεωργία - μόνο το πέντε τοις εκατό της επιφάνειας της χώρας είναι κατάλληλο για καλλιέργεια - καθώς η Ανδόρρα βρίσκεται στη μέση των βουνών. Καλλιεργούνται δημητριακά όπως σίκαλη, σιτάρι, κριθάρι και βρώμη, καθώς και λαχανικά και καπνός. Εκτρέφονται επίσης πρόβατα και αγελάδες. Η Ανδόρρα πρέπει να εισάγει το μεγαλύτερο μέρος των τροφίμων της, αλλά και καταναλωτικά αγαθά και πετρελαιοειδή.

Αφήστε μια απάντηση