Βατικανό Άνθρωποι

Συνοπτικά    Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική    Καθημερινότητα      Ποιος είναι ο Πάπας;     Καθημερινότητα Πάπα

Ο Πάπας Φραγκίσκος ασκεί τα καθήκοντά του από το 2013.

Κάτοικοι στο Βατικανό

Το Βατικανό είναι το μικρότερο κράτος στον κόσμο - όχι μόνο σε έκταση, αλλά και σε πληθυσμό. Περίπου 450 άνθρωποι ζουν εδώ (από το 2019). Η ιθαγένεια του Βατικανού χορηγείται πάντα μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα και συνδέεται με μια λειτουργία. Όλοι οι κάτοικοι είναι καθολικοί. Μόνο περίπου 30 κάτοικοι είναι γυναίκες.

Ο Πάπας

Ο πιο διάσημος κάτοικος της πόλης του Βατικανού είναι, φυσικά, ο Πάπας. Δεν είναι μόνο ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αλλά και ο αρχηγός του κράτους της μικρής χώρας. Από το 2013, αυτός είναι ο Πάπας Φραγκίσκος.

Καρδινάλιοι περπατούν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Έχουν την υπηκοότητα του κράτους του Βατικανού.

Άλλοι κάτοικοι του Βατικανού

Όλοι οι καρδινάλιοι που ζουν εδώ ή στη Ρώμη και όλοι οι διπλωμάτες της Αγίας Έδρας έχουν επίσης την υπηκοότητα του Βατικανού. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για υπηκοότητα εάν ζείτε και εργάζεστε στο Βατικανό. Αυτό περιλαμβάνει, για παράδειγμα, τους υπαλλήλους του παπικού οίκου, όπως μάγειρες, υπηρέτες και προσωπικό καθαριότητας. Αυτό περιλαμβάνει επίσης διοικητικούς υπαλλήλους, κυρίως ιερείς.

 

Αυτοί οι δύο άνδρες ανήκουν στην Ποντιφική Ελβετική Φρουρά. Φοράνε τη στολή του πανηγυριού εδώ.

Η ελβετική φρουρά

Η Ελβετική Φρουρά είναι μια στρατιωτική μονάδα που ιδρύθηκε το 1506 από τον Πάπα Ιούλιο Β΄ για να προστατεύσει τον Πάπα και το Βατικανό. Είναι ο μικρότερος στρατός στον κόσμο, με μόλις 110 μέλη. Αρχικά υπήρχαν τέσσερις Παπικές Φρουρές, αλλά η Ελβετική Φρουρά είναι η μόνη που έχει απομείνει.

Τα μέλη της Ελβετικής Φρουράς είναι Ελβετοί πολίτες, ηλικίας 19-31 ετών, που είναι πιστοί Καθολικοί, με καλή υγεία, χαίρουν «άριστης φήμης», είναι ανύπαντροι και έχουν ύψος τουλάχιστον 1,74 μ.

Η εκπαίδευση των μελών της Ελβετικής Φρουράς είναι αυστηρή και περιλαμβάνει εκπαίδευση σε στρατιωτικές τέχνες, καθώς και σε θέματα εθιμοτυπίας και τελετουργικών.

Τα καθήκοντά τους δεν είναι στρατιωτικά, αλλά πρέπει να εκλαμβάνονται ως υπηρεσίες τιμής. Φρουρούν τον Πάπα κατά τη διάρκεια των ακροάσεων και επισκέψεων του και εκτελούν καθήκοντα ασφαλείας και φύλαξης του χώρου του Βατικανού.

Ποια γλώσσα ομιλείται στο Βατικανό;

Η επίσημη γλώσσα του Βατικανού είναι τα ιταλικά. Τα ιταλικά είναι η γλώσσα που χρησιμοποιείται για επίσημους σκοπούς, όπως νομοθεσία, εκπαίδευση και διοίκηση. Είναι επίσης η γλώσσα που χρησιμοποιείται από τους περισσότερους κατοίκους του Βατικανού.

Άλλες γλώσσες που ομιλούνται στο Βατικανό περιλαμβάνουν τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ισπανικά και τα αγγλικά. Αυτές οι γλώσσες ομιλούνται από τους επισκέπτες του Βατικανού, καθώς και από τους ξένους υπαλλήλους που εργάζονται εκεί.

Η λατινική γλώσσα είναι η επίσημη γλώσσα της Καθολικής Εκκλησίας. Χρησιμοποιείται για θρησκευτικούς σκοπούς, όπως η σύνταξη του δόγματος και των τελετουργιών της εκκλησίας. Η λατινική γλώσσα διδάσκεται επίσης σε ορισμένα σχολεία του Βατικανού.

Leave a Reply