Βατικανό Ζώα και φυτά

Συνοπτικά    Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική    Καθημερινότητα      Ποιος είναι ο Πάπας;     Καθημερινότητα Πάπα

Θέα των Κήπων του Βατικανού από τον τρούλο της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου

Φύση στο Βατικανό; Ναι, στους κήπους του Βατικανού

Ο Κήπος του Βατικανού είναι ένας μεγάλος και όμορφος κήπος που βρίσκεται πίσω από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Αποτελεί έναν από τους πιο φημισμένους κήπους στον κόσμο. Καλύπτει μια έκταση 57 στρεμμάτων. Αυτό είναι περίπου το ίδιο με το μέγεθος 46 γήπεδα ποδοσφαίρου

Ορισμένοι από τους κήπους σχεδιάστηκαν από ανθρώπους. Εδώ έχουν τοποθετηθεί χλοοτάπητες και έχουν φυτευτεί λουλούδια. Υπάρχουν όμως και πιο παρθένες περιοχές. Εδώ φυτρώνουν πεύκα, πεύκα, πουρνάρια, κυπαρίσσια, κέδροι και φοίνικες.

Αλλά και μικρά ζώα και πουλιά έχουν εδώ τα καταφύγιά τους. Σκίουροι, κουνέλια, χάμστερ και ποντίκια βρίσκονται ανάμεσά τους. Εκτός από τους παπαγάλους και τα παπαγαλάκια, εδώ πετούν και νυχτερίδες. Οι ερπετές σαύρες και τα φίδια βρίσκονται σε κίνηση.

Φοίνικες, κυπαρίσσια και πεύκα είναι μεταξύ των δέντρων που φυτρώνουν στο Βατικανό.

Οι κήποι του Βατικανού βρίσκονται στα δυτικά της εθνικής επικράτειας. Μπορείτε να το δείτε αυτό καθαρά στον χάρτη του Βατικανού που ακολουθεί. Η συνολική έκταση των κήπων είναι περίπου 20 εκτάρια.

Οι κήποι του Βατικανού βρίσκονται πάνω και γύρω από τον λόφο του Βατικανού. Το Βατικανό πήρε το όνομά του από αυτόν τον λόφο, καθώς το μικρό βουνό ύψους 60 μέτρων πήρε για πρώτη φορά αυτό το όνομα: Mons Vaticanus (Λόφος του Βατικανού).

Υπάρχουν διάφορες περιοχές στους Κήπους του Βατικανού. Υπάρχει ένας αγγλικός κήπος, ένας ιταλικός κήπος, ένας γαλλικός κήπος και ένας αμερικανικός κήπος. Στο πιο επίπεδο ανατολικό τμήμα του κήπου υπάρχουν μεγάλοι χλοοτάπητες. Στα βορειοδυτικά, από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πολλά δέντρα, όπως τα πεύκα που αναφέρθηκαν παραπάνω. Σε άλλα σημεία υπάρχουν επίσης καλοδιατηρημένα παρτέρια με λουλούδια.

Οι Κήποι του Βατικανού αποτελούνται από διάφορα μέρη. Αυτό το σιντριβάνι βρίσκεται στον Γαλλικό Κήπο.

Υπάρχουν επίσης αρκετά κτίρια στους κήπους. Σε αυτά περιλαμβάνεται το φυτώριο, καθώς ένα τόσο μεγάλο πάρκο απαιτεί φυσικά συντήρηση. Αρκετά μεγάλα σιντριβάνια κοσμούν τους κήπους. Δρόμοι και μονοπάτια διασχίζουν τους κήπους. Το ελικοδρόμιο, ένα ελικοδρόμιο προσγείωσης ελικοπτέρων, συνορεύει με τους κήπους στα νοτιοδυτικά.

Από την παραίτησή του από Πάπας μέχρι τον θάνατό του, ο Βενέδικτος ΙΣΤ' έζησε σε ένα κτίριο στους κήπους, στο μοναστήρι Mater Ecclesiae.

Οι κήποι είναι κλειστοί για τους επισκέπτες. Ωστόσο, τμήματα μπορούν να επισκεφθούν κατόπιν ραντεβού και στο πλαίσιο ξενάγησης.
Μπορείτε επίσης να δείτε τη θέση των Κήπων του Βατικανού στο χάρτη.

Leave a Reply