Γαλλία Χαρακτηριστικά

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα        Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά        Χριστούγεννα

Υπάρχουν πολυάριθμα κλισέ για τις περισσότερες χώρες, τα οποία ισχύουν μόνο εν μέρει για τη Γαλλία.

Πραγματικά χαρακτηριστικό της Γαλλίας;

Τι είναι λοιπόν τυπικά γαλλικό; Το καλό φαγητό είναι μέρος της Γαλλίας, αν και η επιρροή του γρήγορου φαγητού δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ούτε εδώ. Μπορείτε πλέον να αγοράσετε διάφορα είδη ψωμιού στη Γαλλία, αλλά τι θα ήταν οι Γάλλοι χωρίς την μπαγκέτα τους; Οι Γάλλοι σέβονται τις παραδόσεις τους.

Για παράδειγμα, εξακολουθούν να επιμένουν στην πυρηνική ενέργεια, κάτι σαν τη σταδιακή κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας είναι ακόμα αδιανόητο στη Γαλλία αυτή τη στιγμή. Το ποσοστό της πυρηνικής ενέργειας στη Γαλλία είναι 80% και εγγυάται στα νοικοκυριά σημαντικά χαμηλότερες τιμές ενέργειας. Και η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας δεν είναι (ακόμη) τόσο σημαντικό ζήτημα όσο είναι εδώ, διότι όσο η ηλεκτρική ενέργεια είναι φθηνή, δεν υπάρχει ανάγκη για εξοικονόμηση. Αλλά ακόμη και στη Γαλλία, ορισμένοι άνθρωποι αλλάζουν σιγά σιγά γνώμη. Το οικολογικό κίνημα περνάει επίσης πολύ πιο δύσκολα στη Γαλλία, αλλά οι Γάλλοι αρχίζουν επίσης να σκέφτονται περισσότερο τι σημαίνει τελικά η υψηλή κατανάλωση ενέργειας.

Πού προτιμούν οι Γάλλοι να πηγαίνουν διακοπές; Στη Γαλλία! Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για διακοπές εδώ: είτε στον θυελλώδη Ατλαντικό ή στη Μεσόγειο είτε στις Άλπεις.

Οι συμμετέχοντες στον Γύρο της Γαλλίας του 2010 ποδηλατούν κατά μήκος των Ηλυσίων Πεδίων, μιας λεωφόρου στο Παρίσι.

Γύρος της Γαλλίας

Ένα σημαντικό γεγονός που λαμβάνει χώρα στη Γαλλία κάθε χρόνο είναι ο Γύρος της Γαλλίας, ο μεγαλύτερος ποδηλατικός αγώνας στον κόσμο. Κάθε χρόνο τον Ιούλιο, οι αναβάτες αγωνίζονται για τη νίκη σε διάστημα τριών εβδομάδων, καλύπτοντας έως και 4.000 χιλιόμετρα. Τα ορεινά στάδια, τα οποία οδηγούν μέσα από τα μεγάλα βουνά των Πυρηναίων και των Άλπεων, είναι ιδιαίτερα επίπονα. Μετά από κάθε ένα από τα 20 στάδια αναδεικνύεται ένας νικητής. Και χρόνο με το χρόνο, ο διάσημος αγώνας καταλήγει στα Ηλύσια Πεδία, τη μεγάλη λεωφόρο του Παρισιού.

Ζούσε ο Θεός στη Γαλλία;

Ένας Γάλλος κάθεται σε ένα παρισινό καφέ και διαβάζει εφημερίδα. Τι θα μπορούσε να του αποσπάσει την προσοχή;

Ίσως έχετε ακούσει την έκφραση "Ζώντας σαν Θεός στη Γαλλία"; Αλλά τι σημαίνει αυτό στην πραγματικότητα; Όταν κάποιος απολαμβάνει μια ευτυχισμένη ζωή, ειδικά μια ζωή χωρίς χρηματικές ανησυχίες, συχνά λέγεται ότι το άτομο αυτό ζει σαν "ο Θεός στη Γαλλία". Κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς από πού προέρχεται η έκφραση, αλλά πιθανώς προήλθε κάποια στιγμή γύρω από την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης.

Πριν από την Επανάσταση, υπήρχε ένα σύστημα κτημάτων στη Γαλλία. Το πρώτο κτήμα αποτελούσαν οι κληρικοί, δηλαδή οι πάστορες, οι επίσκοποι και οι εκκλησιαστικοί άρχοντες. Και είχαν μια ιδιαίτερη θέση: για παράδειγμα, δεν πλήρωναν φόρους και ήταν αρκετά ευκατάστατοι. Και ποιος θα μπορούσε να είναι πιο κοντά στον Θεό από έναν ιερέα; Έτσι προέκυψε ο όρος "Ζώντας όπως ο Θεός στη Γαλλία". Ωστόσο, αυτή είναι μόνο μία από τις ερμηνείες, υπάρχουν και άλλες.

Το γαλλικό τρένο υψηλής ταχύτητας

Ένα τρένο TGV διασχίζει τη γέφυρα Ain.

Οι Γάλλοι εκτιμούν την ταχύτητα, αλλά όχι με το αυτοκίνητο - το όριο ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους είναι 130 χμ/ώρα μερικές φορές ακόμη και 120χμ/ώρα. Αλλά είναι διαφορετική ιστορία στις ράγες. Το TGV - Train à Grand Vittesse - που δεν σημαίνει τίποτε άλλο από τρένο υψηλής ταχύτητας. Το τρένο μπορεί να τρέξει με 320 χιλιόμετρα την ώρα.

Leave a Reply