Ελλάδα Ζώα και Φυτά

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα        Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά

Τα ελαιόδεντρα μπορούν να μεγαλώσουν αρκετά, όπως αυτό εδώ

Τι φυτρώνει στην Ελλάδα;

Πολλά είδη δέντρων αναπτύσσονται στην Ελλάδα. Τα πιο συνηθισμένα είναι οι ευκάλυπτοι, τα κυπαρίσσια, οι καστανιές, τα πεύκα και τα έλατα. Φυτρώνουν επίσης πεύκα και έλατα. Ιδιαίτερα ο βορράς της Ελλάδας είναι έντονα δασωμένος. Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη αφθονία νερού, με αποτέλεσμα ο βορράς να διαφέρει από τον πολύ ξηρότερο νότο ή τα πολυάριθμα νησιά όσον αφορά την ανάπτυξη των φυτών.

Έτσι μοιάζει ένα πεύκο του Χαλεπίου.

Ένα εντυπωσιακό φυτό στην Ελλάδα είναι το πεύκο του Χαλεπίου. Πρόκειται για ένα κωνοφόρο δέντρο που συγγενεύει με τα πεύκα. Στα βουνά κυριαρχούν συχνά οι καστανιές τα οποία δίνουν τα κάστανα που όλοι απολαμβάνουμε είτε βρασμένα είτε ψημένα.

Θα συναντήσετε επίσης πολλές συκιές στην Ελλάδα, καθώς και ροδιές με τους ιδιαίτερους καρπούς τους. Μόνο όσοι αφαιρούν τη σκληρή φλούδα μπορούν να φτάσουν στους γλυκούς σπόρους του ροδιού. Οι αμυγδαλιές και οι καρυδιές απλώνονται συχνά κοντά στα ορεινά χωριά. Και ας μην ξεχνάμε την ελιά, την οποία πολλοί άνθρωποι συνδέουν με την Ελλάδα. Αυτό το δέντρο είναι πολύ σημαντικό για τον ελληνικό πολιτισμό, αλλά και για την οικονομία.

Την άνοιξη ανθίζουν τα τοπία, τα οποία συχνά εμφανίζονται ξηρά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι ανεμώνες, οι παπαρούνες, οι μαργαρίτες, οι κατιφέδες, οι βιολέτες και πολλά άλλα φυτά εξαπλώνονται, ιδίως στη βόρεια Ελλάδα.

Την άνοιξη υπάρχουν ανθισμένα χωράφια με λουλούδια, ειδικά στον πλούσιο σε νερό βορρά, όπως αυτό το χωράφι με τις παπαρούνες.
Υπάρχουν πολλά όμορφα ανθισμένα φυτά, ειδικά την άνοιξη.
Οι βιολέτες ανθίζουν επίσης την άνοιξη.

 

 

 

 

 

 

 

Ποια ζώα ζουν στην Ελλάδα;

Οι Έλληνες δεν είναι πολλοί φιλόζωοι, αλλά φυσικά στην Ελλάδα ζουν τα κλασικά κατοικίδια ζώα, όπως γάτες, σκύλοι, γαϊδούρια και πρόβατα. Ωστόσο, πολλά ζώα ζουν χωρίς ιδιοκτήτη στους δρόμους, όπως οι πολυάριθμες ελληνικές γάτες, οι οποίες μερικές φορές μπορεί να γίνουν ενοχλητικές, επειδή εμφανίζονται μαζικά και στα εστιατόρια. Συχνά τις διώχνουν, αλλά αυτό δεν κάνει ιδιαίτερη εντύπωση στις περισσότερες από αυτές. Απλώς επιστρέφουν, μήπως και πέσει καμιά μπουκιά από το τραπέζι;

Μια αρσενική και μια θηλυκή σμαραγδένια σαύρα.

Με πράσινο φόρεμα ...

Θα περίμενε κανείς να βρει άγρια ζώα στις απομακρυσμένες ορεινές περιοχές, αλλά στην Ελλάδα δεν έχουν απομείνει σχεδόν καθόλου αρκούδες ή λύκοι. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά κουνέλια, ελάφια και άγριες ορεινές κατσίκες.

Τα ερπετά στην Ελλάδα περιλαμβάνουν πολυάριθμες σαύρες. Ένα ιδιαίτερα όμορφο δείγμα είναι η σμαραγδένια σαύρα. Υπάρχουν επίσης βάτραχοι και νεροχελώνες. Οι λιβελούλες και οι πεταλούδες αρέσκονται να συνοδεύουν τους πεζοπόρους στις εξορμήσεις τους στα δάση. Οι μέλισσες είναι ένα πολύ σημαντικό έντομο στην Ελλάδα. Πολλές μέλισσες εκτρέφονται και το μέλι αποτελεί σημαντική πηγή εισοδήματος.

Υπάρχουν επικίνδυνα ζώα στην Ελλάδα;

Χαρακτηριστικό της αμμώδους οχιάς, γνωστής και ως κερασφόρου οχιάς, είναι ...; Ακριβώς, μπορείτε να το δείτε πολύ καλά στην εικόνα: το κέρατο

Οι σκορπιοί ζουν στις θερμές και βραχώδεις περιοχές της Ελλάδας. Ωστόσο, συνήθως κρύβονται και τσιμπάνε μόνο όταν νιώθουν ότι απειλούνται. Ένα τσίμπημα είναι δυσάρεστο και, στη χειρότερη περίπτωση, επικίνδυνο για τους αλλεργικούς.

Αν και στην Ελλάδα ζουν ορισμένα είδη φιδιών, τα φίδια είναι επίσης εξαιρετικά ντροπαλά ζώα. Αν ταξιδεύετε με καλά υποδήματα και πατάτε σταθερά, θα διώξετε εγκαίρως τα ζώα και δύσκολα θα συναντήσετε κάποιο. Ωστόσο, υπάρχει ένα φίδι που πρέπει πραγματικά να αποφύγετε και αυτό είναι η οχιά της άμμου, η οποία είναι πραγματικά δηλητηριώδης.

Και μέσα στη θάλασσα;

Πολλοί ψαράδες βγάζουν πλέον μάταια τις βάρκες τους στη θάλασσα. Δυστυχώς, τα ψάρια είναι πολύ λίγα γι' αυτούς.

Θα περίμενε κανείς ότι οι πολλές ελληνικές ακτές θα έσφυζαν από θαλάσσια ζωή. Αλλά δυστυχώς αυτό δεν ισχύει ή δεν ισχύει πλέον. Τα αποθέματα ψαριών ειδικότερα έχουν μειωθεί. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην υπεραλίευση, καθώς οι μεγάλοι αλιευτικοί στόλοι έχουν απλώς βγάλει πάρα πολλά ψάρια από τη θάλασσα. Δυστυχώς, δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτα για τους Έλληνες ψαράδες.

Σε αυτό προστίθεται και η αύξηση της θερμοκρασίας των υδάτων, η οποία προκαλεί σοβαρά προβλήματα σε ορισμένα είδη ψαριών. Πολλά ψάρια στην Ελλάδα εκτρέφονται πλέον ή εισάγονται από το εξωτερικό. Ωστόσο, ένα είδος που μπορεί να δείτε στα ελληνικά νερά είναι το δελφίνι.

 

Leave a Reply