Spätzle (Νουντλς με τυρί)

 

 

Τα Spätzle είναι νουντλς από άσπρο αλεύρι και αυγά. Συχνά σερβίρονται γαρνιρισμένα με τυρί και ψητά κρεμμύδια. Πρόκειται για ένα πιάτο που συναντάται κυρίως στη νότια Γερμανία και θεωρείται σπεσιαλιτέ της Σουηβίας, μιας περιοχής στο κρατίδιο της Βάδης – Βυτεμβέργης. Τα Spätzle μπορούν να σταθούν ως κύριο πιάτο ή να συνοδεύσουν τέλεια τα πιάτα κρεατικών.

Υλικά
2 κούπες τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι άσπρο
3/4 της κούπας γάλα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο για το σοτάρισμα

Δημιουργία
Κτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα.Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και στη συνέχεια το αλεύρι λίγο λίγο, ενώ κτυπάμε συγχρόνως με ένα σύρμα.Θα πάρουμε ένα χυλό, ο οποίος είναι κολλώδης και ελαστικός. Αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί και βάζουμε στη φωτιά μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει.Όταν βράσει το νερό ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας αλάτι. Παίρνουμε ένα σουρωτήρι με μικρές τρύπες (κανονικά χρησιμοποιούμε ένα ειδικό εργαλείο αλλα δεν το έχουν όλα τα σπίτια οπότε χρησιμοποιούμε σουρωτήρι) και ρίχνουμε εκεί το 1/3 από τη ζύμη. Κρατάμε το σουρωτήρι πάνω από την κατσαρόλα και με μια σκληρή σπάτουλα πιέζουμε σέρνοντάς την συγχρόνως, ώστε η ζύμη να βγαίνει σε κορδόνια και αμέσως να πέφτει στο νερόΣε 1-2 λεπτά τα κορδόνια της ζύμης θα έχουν ανέβει στην επιφάνεια. Με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε σε ένα σουρωτήρι και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.Αμέσως μετά τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και στο τέλος τα σουρώνουμε. Μέσα σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα ζυμαρικά για λίγα λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν στις άκρες.Αδειάζουμε σε πιάτο και διακοσμούμε με φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι ή κάνουμε στρώσεις με τυρί που λιώνει ενδιάμεσα ή άλλο τυρί που μας αρέσει.

Καλή μας όρεξη!!!

Leave a Reply